Menu

.      

Kanepi kooli soovib juhtida ka kandidaat Bangladeshist

  • Kirjutas BNS

Kanepi vallas on lõppenud nii gümnaasiumi direktori kui haridus- ja noorsootöö spetsialisti konkurss, kusjuures koolijuhiks kandideerib ka inimene Bangladeshist, kirjutab Lõuna-Eesti Postimees. 

Kanepi vallavanema Piret Rammuli sõnul lõppes eelmise pühapäevaga koolidirektori konkurss ning sel nädalal on vestlusvoorud. Kandidaate oli alla kümne, tingimustele vastas neist neli-viis. «Loodetavasti oleme enne kuu lõppu uue direktori välja valinud,» märkis omavalitsusjuht.

Käimas on ka haridus- ja noorsootöö spetsialisti konkurss. «Ka seal on neli-viis tõsiselt võetavat kandidaati. Tegime täiesti uue ametikoha: seni olid kultuur, haridus ja noorsootöö koos. Juba ammu oli jõutud äratundmisele, et seda on ühele inimesele liiga palju. Samuti näitab elu, et haridusele on vaja enam rõhku panna,» tõdes Rammul.

Järgmisel aastal on plaanis tõsisemalt ette võtta Kanepi gümnaasiumi hoone renoveerimine, et kool saaks ühekorraga korda. «Muidu on nagu Tallinna linn, mida ehitatakse kogu aeg. Teha tuleb seda valla eelarvest, sest häid programme mujalt raha saamiseks praegu ei ole. Kui mingi võimalus avaneb, seda kindlasti kasutame,» sõnas vallajuht.

Riigi pakutud võimalusega muuta gümnaasium põhikooliks Kanepi kaasa ei läinud, kuigi sellega oleks kaasnenud rahasüst koolimaja kordategemiseks. «Ainult selle pärast, et raha saada, ei ole ka mõistlik oma gümnaasiumi põhikooliks teha. Niikaua kui on õpilasi, me selle säilitame. Gümnaasiumiastmes pole hulk aega nii palju õpilasi olnud kui nüüd – 40. Uus direktor tuleb kindlasti gümnaasiumi, mitte põhikooli juhtima,» toonitas Rammul.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD