Menu

.      

Võru plaanib koos naabervaldadega ühise tervisekeskuse loomist

  • Kirjutas BNS

Perearstikeskuse illustreeriv asendiplaan

Võru linn plaanib koos Võru ja Rõuge vallaga asutada osaühingu, mis hakkaks majandama Tartu tänavale Võru bussijaama naabrusse rajatavat tervisekeskust, kuhu koonduvad kõik Võru perearstid, kirjutab Lõuna-Eesti Postimees. 

«Eelprojekti saame talvel valmis,» rääkis Võru abilinnapea Sixten Sild. «1. septembriks peab põhiprojekt valmis olema ja läheb ehitamiseks, mistõttu ongi aeg kokku leppida, kuidas objekti haldama hakkame.»

Selleks on linn teinud Võru ja Rõuge vallavolikogule ettepaneku sõlmida ühise tegutsemise kokkulepe. Selle eelnõu kohaselt asutatakse keskuse haldamiseks kolmele omavalitsusele kuuluv osaühing, mis seoks kaks valda tervisekeskuse edaspidise haldamisega.

Sixten Sild  Foto: AIGAR NAGEL

«Võru linna kümne perearsti klientidest 30 protsenti on Võru valla inimesed, kolm protsenti Rõuge valla ja seega 67 protsenti Võru linna inimesed. Seetõttu teeme seda ühiselt,» selgitas Sild. «Loome osaühingu vastavalt nendele proportsioonidele. Osaühingut hakkab juhtima juhatuse liige, kes hoolitseb, et maja saab tööle.»

«Võru valla osalemine on oluline, sest väga paljud valla inimesed käivad perearsti juures linnas,» ütles Võru vallavanem Kalmer Puusepp. «Oleme seda meelt, et oleks mõistlik asutada koos osaühing.»

Paberil näeb plaan välja selline, et kui arvatavalt tuleva aasta sügisel kuulutatakse välja ehitushange, asutatakse kohe ka osaühing. Kui keskus usutavasti 2021. aastal valmib, soovib hoone omanik, ehitamiseks toetusraha saanud Võru linn maja esimesel võimalusel üle anda äriühingule. Selle juhi ülesanne on välja nuputada mõistlikud üürihinnad perearstidele ja teistele teenusepakkujatele ning tagada keskuse jätkusuutlikkus.

Ehitus läheb maksma kuni kolm miljonit eurot, millest 1,6 miljonit on Euroopa Liidu toetus. Võru vallavolikogu on varem andnud lubaduse toetada ehitust kuni 350 000 euro ja Rõuge volikogu kuni 75 000 euroga, mis teeb linna osaluseks pealt 900 000 euro. Lõplikud summad selguvad ehitushanke tulemusel. 

20 PÄEVA ENIMLOETUD