Menu

.      

Võru linna tuleva aasta 19-miljonine eelarve läbis esimese lugemise

  • Kirjutas BNS

Uus Võru keskväljak nagu postkaardil. Foto: AIGAR NAGEL

Võru linnavolikogus läbis esimese lugemise linna järgmise aasta eelarve, mille maht on 19,3 miljonit eurot.

Eelarvesse pole veel arvestatud riigieelarve toetusfondi, mis on umbes 3,5 miljonit eurot. Tulude eelarve on kokku 14,7 miljonit eurot, kulude eelarve 13,4 miljonit eurot ning põhivarade soetuse eelarve 4,2 miljonit eurot, teatas Võru linnavalitsus. 

Linnavalitsuse teatel on 2020. aasta peamine eesmärk valike teenuste kvaliteedi ja üldise konkurentsivõime tõstmine. Investeeringute valdkonnas jätkab linn seniseid prioriteete – nii jätkatakse linna põhitänavate kapitaalse rekonstrueerimisega, lõpetatakse Räpina maantee remont ja rekonstrueeritakse Vilja tänava lõigul Räpina maantee ring kuni Vabaduse tänavani.

Lisaks tehakse ettevalmistusi Jaama tänava rekonstrueerimiseks aastal 2021. Linn panustab jätkuvalt ka kortermajade sissesõiduteede ja parklate korrastamisse.

Eelarve muudatusettepanekuid saab esitada 7. jaanuarini 2020.

Ühtlasi kehtestas Võru linnavolikogu kolmapäevasel istungil 2020. aasta maamaksumääraks 2 protsenti maa maksustamishinnast aastas.

Lisaks otsustati sõlmida Võru ja Rõuge vallaga ühise tegutsemise kokkulepe rajatava esmatasandi tervisekeskuse osas. Tervisekeskuse haldamiseks on plaanis luua kolme kohaliku omavalitsuse üksuse ühiselt loodav osaühing. Osaühingu osad planeeritakse jaotada vastavalt tervisekeskuse rajamisse tehtud panuse suurusele proportsionaalselt. 

20 PÄEVA ENIMLOETUD