Menu

.      

Lühiajaliselt Venemaal viibijail tuleb naasta veel sel nädalal

  • Kirjutas BNS

FOTO: ANDREI JAVNAŠAN Võrumaa Teataja

Kuna Venemaa sulgeb esmaspäevast alates piirid, soovitab välisministeerium lühiajaliselt Venemaal viibivatel Eesti kodanikel ja elanikel Venemaalt pühapäeva jooksul Eestisse naasta.

Alates esmaspäevast võib piiriületusprotsess Venemaalt väljumiseks olla väga keeruline. Venemaa valitsuse otsus puudutab kõiki sõidukite, raudtee ja jalakäijate piiripunkte, sealhulgas Narva–Ivangorodi piiripunkti jalgsi ületamist.

Välisministeeriumile teadaolevalt on alates esmaspäevast Venemaale sisenemine ja ka riigist väljumine lubatud vaid erandjuhtudel. Erandite alla kuuluvad:

Venemaa Föderatsiooni poolt akrediteeritud diplomaatiliste ja konsulaaresinduste töötajad, rahvusvaheliste organisatsioonide esindajad ja nende pereliikmed.

Rahvusvahelise transpordi teenuse osutajad.

Venemaa Föderatsiooni kodanike pereliikmed (abikaasad, vanemad, lapsed, kasulapsed), kellel on selle tõestamiseks vastavad dokumendid (erand kehtib ainult Venemaale sisenemiseks, mitte väljumiseks).

Riiki sisenemine või väljumine sugulase surma puhul.

Venemaa ametivõimud pole veel avaldanud ametlikku selgitust, kas ja millistel alustel saavad Eesti kodanikud ja elanikud alates esmaspäevast riigist lahkuda. Seetõttu palub välisministeerium Venemaal ajutiselt viibivatel Eesti elanikel lähtuda teadmisest, et esmaspäevast alates ei pruugigi neil olla võimalik seda teha.

Välisministeerium on ühenduses Venemaa ametivõimudega ja annab täpsema info selginedes sellest jooksvalt teada.

Reedel peatas Venemaa ka liini- ja tellimuslennud välisriikide lennujaamadesse ja vastupidi, välja arvatud lennud Vene kodanike tagasitoomiseks koroonaviiruse levikuga riikidest või lennud, mis toimuvad Venemaa valitsuse erikorralduste alusel.


 

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD