Menu

.      

Ööpäeva jooksul ei lisandunud ühtegi COVID-19 positiivset testi

  • Kirjutas BNS

Pixabay

Terviseameti andmetel ei lisandunud viimase ööpäeva jooksul Eestis ühtegi COVID-19 positiivset testi ja selle viiruse tõttu ei surnud ka ühtegi inimest

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 1026 haigust COVID-19 põhjustava SARS-CoV-2 viiruse esmast testi ja  positiivseid teste ei olnud, teatas terviseamti pressiesindaja teisipäeval BNS-ile.

Hommikuse seisuga vajab Eestis koroonaviiruse tõttu haiglaravi 20 inimest, juhitaval hingamisel pole ühtegi patsienti. 

Praeguseks on haiglast koju saadetud 340 inimest, lõpetatud 352 haigusjuhtumit.

TTeisipäevase seisuga on tervenenud 1632 inimest. Neist 1260 inimese haigusjuhtum on lõpetatud, 372 inimese puhul on positiivsest testist möödunud rohkem kui 28 päeva ja inimene ei viibi haiglaravil, see tähendab, et ootab tervenemise kinnitamist.

Eestis on kokku tehtud enam kui 85 tuhat esmast testi, nendest 1870 ehk 2,2 protsenti on olnud SARS-CoV-2 viiruse suhtes positiivsed. 

Terviseamet tuletab meelde, et hoolimata eriolukorra lõppemisest tuleb haigust COVID-19 põhjustava koroonaviiruse SARS-CoV-2 leviku vältimiseks endiselt nii hoolikalt käsi pesta, haigena koju jääda kui kaaskodanikele piisavalt hingamisruumi jätta. Koroonaviirus levib nakkuslikult inimeselt tervele eelkõige lähikontakti teel. Lähikontaktiks loetakse olukorda, kus inimesed on 15 minuti vältel teineteisele lähemal kui kaks meetrit.

COVID-19 on piisknakkushaigus, mida põhjustab aevastamisel ja köhimisel inimeselt inimesele ning saastunud pindade ja pesemata käte kaudu leviv SARS-CoV-2 viirus.

20 PÄEVA ENIMLOETUD