Menu

.      

Inimeste juurest abi otsinud hiireviu sai lõpuks vabaks

  • Kirjutas BNS

wikipedia

Võrumaal inimeste juurest abi otsinud ja ligi kolm nädalat loomakliinikus kosunud hiireviu sai laupäeval lõpuks tiivad taas kodumetsa kohal laiali sirutada, kirjutab Postimees. 

«Ta oli enne kõvasti alakaalus, tagasi tõime paraja pontsu,» ütles Kaia-Kaire Hunt, kes hiireviu Tartusse maaülikooli loomakliinikusse viis.

Laupäeval sai ta linnu loomaarsti Madis Leivitsa käest tagasi. «Lendas, suutis püüda hiiri ja oli muus mõttes ka normipärane,» hindas Leivits hiireviu tervist küllalt heaks, et lind võiks looduses edukalt toime tulla. «Kaal oli rõngastamisel 650 grammi ehk lind oli kaalus neljandiku jagu kosunud,» kinnitas loomaarst.

Hiireviu reisis pappkastis tagasi Võrumaale Suuremetsa külla Laiuse tallu. Seal lasi Kaia-Kaire Hunt linnu kastist välja. Hiireviu sirutas kohe tiivad laiali ja lendas kiirelt metsa poole. «Lugesime viule sõnad peale, et ta mürgitatud hiiri ei sööks, ja samas ka, et meie kanu pole vaja hirmutada,» seletas Kaia-Kaire Hunt.

Kuigi hiireviu vaakus elu ja surma veerel pikema nälgimise tõttu, kahtlustas Hunt ka seda, et ise toidu püüdmiseks liiga nõrk lind võis süüa naaberküla põllult pärast mürgitamist maas vedelenud hiiri.

Noor hiireviu üllatas 5. juulil Laiuse tallu kogunenud suvelaagrilisi, lennates ligi ja astudes inimestele aina lähemale. Selgus, et linnuke oli suures hädas, jaksamata enam eriti püstigi seista. 

20 PÄEVA ENIMLOETUD