Menu

.      

Viiruse levik toob Rally Estonia kohale tumedad pilved

  • Kirjutas BNS

Foto on illustratiivne

Koroonaviiruse uued kolded Tartumaal on toonud mustad pilved Lõuna-Eesti ralli ja Rally Estonia toimumise kohale, terviseamet kaalub radikaalseid otsuseid, kirjutab Postimees.

«Terviseameti hinnangul pole Lõuna-Eesti ralli linnakatset Võrus võimalik ohutult läbi viia,» kinnitas esmaspäeval terviseameti Lõuna regionaalosakonna juhataja Tiia Luht.

Tema sõnul toimusid terve eilse päeva pingelised koosolekud, päevakorras tulevaste suur ürituste toimumine. Teisipäeval alates kella üheksast arutab terviseamet koos Lõuna-Eesti ralli korraldajate, Võru linnapea ja kohaliku politseijuhiga võimalusi plaanitud linnakatse asendamiseks.

22.–23. augustil peetava Lõuna-Eesti ralli võistluste direktor Gabriel Müürsepp ei soovinud emaspäeval linnakatse ärajäämise tõenäosuse kohta arvamust avaldada. «Elame olukorras, kus homme ei pruugi olla olukord nagu täna,» kommenteeris Võru linnapea Anti Allas. «Aga mulle ei meeldi, kui öeldakse lihtsalt julmalt – ei saa! Minu jaoks pole küsimus selles, kas saab, vaid kuidas saab. Avalikele üritustele ju praegu üldisi piiranguid kehtestatud pole.»

Võru linnapea avaldas lootust, et teisipäevasel kohtumisel õnnestub leida probleemile mõistlik lahendus. «Näiteks saab kehtestada pealtvaatajatele maskikandmise kohustuse, keelata fanfaarid jne,» pakkus Allas. «Asju tuleb teha mõistlikult.»

Küll tunnistas omavalitsusjuht, et mõne ürituse puhul on riskioht liiga suur. Näiteks augustikuine traditsiooniline lastefestival lükati aasta võrra edasi. «Külastajate arv oleks täis saanud ainult kohalikest inimestest, külalisi poleks saanud üldse kutsuda,» selgitas Allas.

4.–6. septembrini toimuma plaanitud Rally Estonia kodulehelt olid esmaspäevaks kadunud kohalikele elanikele mõeldud info kiiruskatseteaegsete teesulgemiste kohta koos kaartidega. Kaardid olid asendatud teatega, et kohalikele hakatakse teavet jagama 5. augustist, ja paluti mõistvat suhtumist.

«Kiiruskatsete kaarte meil veel praegu pole,» ütles selle peale Rally Estonia üks peakorraldajatest Tarmo Hõbe. Mis põhjusel olid kaardid eelmisel nädalal siiski üleval, ta ei selgitanud. «Koroonateemal on olukord praegu selline, et ükskõik mis otsuseid täna tehakse, võib see nädalate või isegi päevadega muutuda,» hindas ta. «Ootame praegu otsust, kas antakse eritingimustel luba sõita võistlema nn punastest riikidest, kus on suhteliselt palju nakatunuid. Sellist infot, et ralli võiks ära jääda, meil pole.»

Neljapäeval tuleb Rally Estonia toimumise küsimus arutluse alla valitsuses. «Kultuuriminister toob selle teema kabinetti,» kinnitas valitsuse kommunikatsioonibüroo meedianõunik Liis Velsker. Tema sõnul lähtub valitsus otsuse tegemisel nii terviseameti soovitustest kui ka üldisest olukorrast.

20 PÄEVA ENIMLOETUD