Menu

.      

Ööpäevaga sai koroonadiagnoosi 61 inimest

  • Kirjutas BNS

FOTO: Aigar Nagel

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 3197 esmast koroonatesti, millest 61 tulemus osutus positiivseks – viimase 14 päeva haigestumus 100 000 inimese kohta kerkis seega on 28,97-le.

Rahvastikuregistri andmete järgi laekus enim uusi positiivseid testitulemusi Harjumaale, kus koroonasse nakatumine tuvastati 38 inimesel. Ida-Virumaale laekus 18 uut positiivset tulemust, Raplamaale kaks, Lääne-Virumaale üks ja Pärnumaale üks. Ühel juhul puudus positiivse proovi andnul rahvastikuregistris elukoht.

Harjumaale – neist 35 Tallinna – lisandunud 38 haigusjuhust kahel juhul on tegemist Soomest ja Taanist sisse toodud juhtumitega ning 18 juhul tegemist varasemate haigete lähikontaktsetega. Ülejäänud nakatumiste asjaolud on veel täpsustamisel.

17.–18. septembrini lisandunud haigusjuhtudest oli neljal juhul tegemist varasemate haigestunute kontaktsetega.

Terviseameti Põhja regionaalosakonna jälgimisel on neli aktiivset kollet, millest Nõmme Kalju koldega on seotud 17, Gourmet Coffee koldega 26 ja  Tallinna Männi lasteaia koldega kümme inimest. Läänemere gümnaasiumi koldes on laupäevahommikuse seisuga 11 haigestunut.

Kokku on terviseameti Põhja regionaalosakonna jälgimisel 1948 inimest, kellest 204 on haigestunud.

Ida-Virumaale lisandunud 18 uue juhtumi puhul on 15 juhul tegemist varasemate nakatunute lähikontaktsetega ja kolme juhtumi nakatumise asjaolud on veel selgumisel. Kokku on Ida regioonis seitse aktiivset kollet, millest suurim on 57 haigestunuga Estonia kaevanduse kolle. Ühendkuningriigist sissetoodud koroonaviiruse koldega on seotud 16 ja Ojamaa kaevanduse koldega üheksa haigusjuhtu. Kohtla-Järve töökoha koldega on seotud kuus inimest – neli inimest liikus niinimetatud tuttavate koldesse –, Sillamäe töökoha koldega on seotud 20 inimest. Tutvuskonna koldes on tänahommikuse seisuga 28 haigestunut. Tammiku põhikooli koldes on kümme inimest. Ida regionaalosakonna jälgimisel on 570 inimest, kellest on haigestunud 116.

Lõuna regioonis on laupäevahommikuse seisuga kolm kollet – Võru sünnipäev (22 inimest), Itaalia reisi kolle (üheksa haigestunut) ja matuse kolle (10 inimest). Lõuna regionaalosakonna jälgimisel on koroonaviirusega seoses 155 inimest, kellest 49 on haigestunud.

Pärnumaale lisandunud juhtum on sisse toodud Ukrainast. Lääne regionaalosakonnas on jälgimisel 45 inimest, kellest seitse on haigestunud.

Terviseamet paneb südamele: Kuna lähikontaktiks loetakse olukorda, kus inimesed viibivad teineteisele lähemal kui 2 meetrit ja pikema aja jooksul kui 15 minutit, siis haigena koosviibimisele minek on kindel viis oma sõpru nakatada – sageli viibitakse tunde tihedalt koos kinnises ruumis ning räägitakse valjul häälel. Viimane aitab viiruseosakestel aga veelgi paremini levida.

Laupäevahommikuse seisuga vajab koroona tõttu haiglaravi 20 inimest, juhitaval hingamisel on kaks  patsienti. Koju saadeti neli inimest. Uusi haigusjuhtumeid avati üks. Viimase 14 päeva haigestumus 100 000 inimese kohta on 28,97.

Järgmised kolm nädalat on kriitilised viiruse kontrolli alla saamiseks. Terviseamet soovitab edasi lükata või ära jätta kõik perekondlikud kogunemised, peod ja muud üritused.

20 PÄEVA ENIMLOETUD