Menu

.      

Vaimulikud peavad rahvarohketes kohtades kandma maski

  • Kirjutas BNS

Foto on illustratiivne.  Võru Katariina kirik FOTO: Aigar Nagel

Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku konsistooriumi korralduste järgi peavad vaimulikud alates esmaspäevast rahvarohketes kohtades kandma maski. 

"Kirikusaalist eraldi asuvates siseruumides, rahvarohketes paikades, sealhulgas ühistranspordis ja mujal, kus teiste inimestega vahetult kokku puututakse, tuleb vaimulikul ja kiriku töötegijatel regulaarselt desinfitseerida käsi ja kanda kaitsemaski või visiiri, seisab konsistooriumi korraldustes. 

Vaimulikud ja kiriku töötegijad ei pea kandma kaitsemaski või visiiri jumalateenistustel, ametitalitustel ja muudel kirikusaalis toimuvatel kiriklikel üritustel. 

Jumalateenistuste, ametitalituste ja muude kiriklike ürituste läbiviimisel kirikusaalis ning koguduse ja kirikliku asutuse ruumides tuleb paigutada sisse- ja väljapääsude lähedale, samuti tualettruumidesse nähtavale ja hästi ligipääsetavale kohale desinfitseerimisvahendid, mille kasutamist üritustel osalejatelt palutakse ja seda neile meelde tuletatakse.

"Desinfitseeritakse regulaarselt üldkasutatavaid siseruume, pindasid ja esemeid arvestades nende kasutussagedust. Luuakse võimalus kaitsemaskide ostmiseks või vajadusel nende tasuta jagamiseks neile, kellel puuduv ostuvõimalus. Tagatakse turvalise hajutamise põhimõttest igale jumalateenistusel, ametitalitusel, kontserdil ja muul sündmusel osalejale statsionaarne istekoht. Jälgitakse jumalateenistuse, ametitalituse ja muu kirikliku sündmuse ajal väljaspool statsionaarsete istekohtadega ala 10+2 reegli järgimist, mis tähendab, et koos võib viibida ja liikuda kuni 10 isikut, hoides teistega vähemalt kahemeetrist vahemaad," seisab korraldustes. 

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD