Menu

.      

Positiivse koroonproovi on andnud 73 ajateenijat

  • Kirjutas BNS

Kuperjanovi jalaväepataljon

Esmaspäevse seisuga on kaitseväes koroonaviirus diagnoositud 73 ajateenijal.

Ajateenijatest on nakatunuid 1. jalaväebrigaadis 40 ning küberväejuhatuses 23, ülejäänud on juhtumid erinevates kaitseväe üksustes, ütles BNS-ile kaitseväe peastaabi teavitusohvitser.

Tegevväelaste ja kaitseväe tsiviiltöötajate seas on koroonaviirus diagnoositud kokku 21 inimesel.

Küberväejuhatuse koroonapositiivsetest ajateenijatest 13 on isoleeritud Filtri tee linnakus ja kümme positiivset Seli tervisekeskuses, kirjutas Postimees. Positiivse koroonaproovi on andnud 1 tegevväelane, kes on koduses isolatsioonis. Nakatanud ajateenijatele viiakse toit termokastides kontaktivabalt.

Seni on kõigil küberväejuhatuse nakatanutel olnud kerged sümptomid ning haiglaravi ei ole siiani vajanud ükski nakatunu. Kuna üldseisund on nakatanutel hea, siis need, kellel eriala võimaldab osalevad väljaõppes edasi virtuaalsete lahenduste abil.

Tegeväelasi, tsiviilteenistujaid ja ajateenijad on küberväejuhatuses kokku ligi 600.

1. jalaväebrigaadi positiivse koroonaproovi andnud ajateenijad on paigutatud Tapa linnakus komplekteerimisalale, kus asuvad isolatsioonis viibimiseks ettevalmistatud  ja kohaldatud elu- ja olmeruumid. Tegemist on sel aastal valminud uue ala ja  ruumidega, kus on tagatud kõik tingimused erinevate üksuste majutamiseks koos sobilike olmetingimustega. Isoleeritud sõduritele toimetatakse toit ühekordsetes nõudes isolatsioonialale. Positiivse testitulemuse andnud sõdurid on meditsiinikeskuse järelvalve all.

20 PÄEVA ENIMLOETUD