Menu

.      

Laupäevane koroonarekord tuli eelmiste päevade testitulemuste arvelt

  • Kirjutas BNS

Viroloogiaprofessor Irja Lutsari sõnul ei olnud talle laupäevane koroonapositiivsete rekordarv üllatus, sest sellele aitasid oluliselt kaasa varasematest päevadest raporteerimata jäänud testid, kirjutab Postimees.

"See on ootuspärane, et numbrid pidevalt tõusevad," ütles viroloogiaprofessor Irja Lutsar Postimehele. "Tegelikult ei ole see tõus nii järsk. Palju sõltub sellest, millal teste raporteeritakse. Kui ma vaatan täna raporteeritud testide tegemise aega, siis paljud neist on võetud juba varasematel päevadel. Millegipärast kandusid näiteks osad üleeilsed testid tänasesse. See ongi rekordnumbri põhjus. Tegelikult olid eelmistel päevadel tulnud numbrid petlikult madalad ja anomaalsed."

"Selle nädala nakatumiste koguarv on kõrgem kui möödunud nädalal. Aga ma arvan, et me peaks kõigepealt ootama, mis on praeguste piirangute mõju. Tänased numbrid ei reflekteeri veel uute piirangute tõhusust. Uued kehtestatud pole ju veel saanud kehtima hakanud," lisas Lutsar.

Terviseameti jälgimisel on laupäevahommikuse seisuga ligi 28 000 inimest.

Põhja regionaalosakonna jälgimisel on üle 16 700 inimese, kellest 2944 on nakatunud. Ida regionaalosakonna jälgimisel on üle 6 200 inimese, kellest nakatunud on 1510.

Lõuna regionaalosakonna jälgimisel on üle 4 000 inimese, kellest 727 on nakatunud – nakatunute number sisaldab ka Põhja regionaalosakonna jälgitavaid.

Lääne regionaalosakonna jälgimisel on üle 1 000 inimese, kellest 190 on nakatunud.

Viimase ööpäeva jooksul suri koroonasse kuus patsienti, ja analüüsiti 7698 testi, millest esmaseid positiivseid oli 760 ehk 9,9 protsenti.

Rahvastikuregistri andmetel laekus enim uusi positiivseid testitulemusi Harjumaale, kus koroonaviirusega nakatumine tuvastati 402 inimesel. Harjumaa uutest juhtumitest 302 on Tallinnas.

Ida-Virumaale lisandus 211 ning Tartumaale 51 uut positiivset koroonaviiruse tuvastamise testi tulemust. Pärnumaale lisandus 18 uut nakatunut, Võrumaale 14 ja Lääne-Virumaale 12. Raplamaale tuli juurde üheksa uut positiivset testi tulemust. Lääne- ja Valgamaale lisandus viis uut nakatunut. Järva-, Põlva- ja Viljandimaale neli ning Jõgeva- ja Saaremaale kolm uut positiivset testitulemust. Hiiumaale lisandus kaks uut nakatunut. 13 positiivse testitulemuse saanul puudus rahvastikuregistris märgitud elukoht.

Viimase 14 päeva haigestumus 100 000 inimese kohta on 453,06 ning esmaste positiivsete tulemuste osakaal tehtud testide koguarvust 8,4 protsenti.

Laupäevahommikuse seisuga viibib haiglas 268 koroonapatsienti, kellest juhitaval hingamisel on 16. Koju saadeti 26 inimest ning neli inimest viidi üle mitte-COVID-19 osakonda ja kuus inimest viidi üle teise haiglasse. Uusi haigusjuhtumeid avati 39.

Ööpäeva jooksul suri kuus koroonaviirusega nakatunud inimest: 89-aastane naine, 83-aastane mees, 78-aastane mees, 75-aastane mees, 74-aastane naine ja 68-aastane naine. Kokku on Eestis surnud 148 koroonasse haigestunud inimest.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD