Menu

.      

Eestis on koroona vastu vaktsineerimisi tehtud 2487 inimesele

  • Kirjutas BNS

Terviseameti teatel on Eestis koroonavaktsiini saanud 2487 inimest.

Hiljemalt uue nädala alguseks hakkab Tervise ja Heaolu Infosüsteemide Keskus (TEHIK) detailset vaktsineerimisinfot kuvama ka avaandmetena terviseameti koroonakaardil. Inimene ise saab oma vaktsineerimisi vaadata Patsiendiportaalis digilugu.ee.

Vaktsineerimise eesmärk on kaitsta riskirühmi, kellel on suurem tõenäosus nakatuda või kelle nakatumisel võib haigus kulgeda raskemalt, ennetada ja vähendada COVID-19 põhjustatud haigus- ning surmajuhtumeid, vähendada koormust tervishoiusüsteemile ja majandusele ning kindlustada ühiskonnaelu normaalset toimimist.

Esmajärjekorras võimaldatakse vaktsineerimist tervishoiutöötajatele ning tervishoiuasutuste töötajatele, hooldekodude töötajatele ja elanikele ning üle 70-aastatele ja teatud diagnoosidega inimestele, kellel võib tervise tõttu olla COVID-19 haiguse kulg raskem. Niipea kui Eestisse jõuab piisavas koguses koroonavaktsiine, võimaldatakse vaktsineerimist ka teistele sihtrühmadele ja kogu elanikkonnale.

TEHIK-u andmetel on rakendust Hoia alla laaditud 246 876 korda. Rakenduse kaudu on end haigeks märgitud 2254 korda, millest aktiivseid haigusjuhte on hetkel 634.

Koroonatestimine.ee koduleht koondab infot saatekirjaga, piiriülese ja tasulise testimise kohta. Lisaks on seal vajalik info arstidele ning tööandjatele. Samuti on sel lehel võimalik broneerida endale aeg saatekirja olemasolul, saada sertifikaadi infot, klienditoe numbreid ja asukoha koordinaate testimiskohtade kohta.


 

20 PÄEVA ENIMLOETUD