Menu

.      

14 inimest on haigestunud pärast vaktsineerimist

  • Kirjutas BNS

Praeguseks on Eestis registreeritud 14 isikut ehk 0,07 protsenti kõikidest esimese annusega vaktsineeritutest, kellel tekkisid Covid-19 sümptomid ja/või osutus PCRtest positiivseks kuni 15. päeval pärast esimese vaktsiiniannuse saamist, kirjutab Postimees. 

Terviseameti kinnitusel ei saa neid juhte lugeda vaktsiini ebaefektiivsuseks. Terviseameti nakkushaiguste seire ja epideemiatõrje osakonna peaspetsialisti Irina Filippova sõnul ei ole midagi üllatavat, et mõnel vaktsineeritul avastatakse vaktsineerimise päeval või sellele järgnevatel päevadel nakatumine koroonaviirusega. Antikehade teke nii haiguse läbipõdemise kui ka vaktsineerimise järel võtab aega umbes kaks nädalat.

«Kuna viiruse levik on Eestis laialdane, siis arvata on, et ka vaktsineeritud inimesed viirusega kokku puutuvad ja nakatuvad. Samuti võib inimene nakatuda ka vahetult enne vaktsineerimist,» selgitas Filippova. «Piisava kaitse saamiseks on vajalik vaktsineerida kahe vaktsiinidoosiga,» ütles Filippova.

Pfizeri ja BioNTechi vaktsiini ebaefektiivsuseks ehk toime puudumiseks loetakse seda, kui inimene haigestub seitse päeva pärast teise annuse saamist. Comirnaty vaktsiini efektiivsus on tõestatud ainult sümptomaatilise Covid-19 ennetamisel ja see on 95 protsenti. See on vaktsiini kohta väga kõrge näitaja.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD