Menu

.      

Aina külmemaks muutuv ilm toob uuel nädalal kuni 20 miinuskraadi

  • Kirjutas BNS

Ilmateenistuse prognoosi järgi läheb ilm lähipäevil aina külmemaks ning uue nädala alguses võib õhutemperatuur langeda kohati 20 miinuskraadini. 

Neljapäeva öösel on peamiselt pilves ilm. Kirde-Eestis sajab lund ja on pinnatuisku. Puhub põhja- ja loodetuul 3-9, Virumaa rannikul puhanguti kuni 14 m/s. Külma on 6-11 kraadi. Päeval on pilves ja olulise sajuta ilm. Puhub põhja- ja loodetuul 3-8, rannikul puhanguti 11 m/s. Külma on 4-9 kraadi.

Reede öösel on pilves ilm ja kohati sajab kerget lund. Puhub põhja- ja loodetuul 2-7, saartel ja põhjarannikul tugevneb kuni 10, hommikul puhanguti 14 m/s. Külma on 7-12, kohati kuni 14 kraadi. Päeval on enamasti pilves ilm ja mitmel pool sajab kerget lund. Puhub põhja- ja loodetuul 3-9, põhjarannikul puhanguti 12, saartel kuni 14 m/s. Külma on 5-10 kraadi. 

Laupäeva öösel on pilves selgimistega ilm ja kohati sajab kerget lund. Puhub põhja- ja loodetuul 3-9, Soome lahe rannikul puhanguti 14 m/s. Külma on 8-13, kohati võib 15 kraadi lähedale langeda. Päeval on pilves selgimistega ilm ja kohati võib kerget lund sadada. Puhub põhja- ja loodetuul 4-9, rannikul puhanguti 12 m/s. Külma on 7-12 kraadi. 

Pühapäeval jätkub kõrgrõhkkonna mõjul talviselt. Kui Venemaa madalrõhkkonna servast niiskust lisandub, siis kohati võib nõrka lund sadada. Puhub nõrk põhjakaare tuul. Öösel on külma 9-14, Eesti idaservas selgineva taeva korral kuni 18 kraadi, päeval 7-12 kraadi.

Uus nädal algab arktilise külmaga. Esmaspäeval katab külm kõrgrõhuala kogu Põhja-Euroopa. Lumehoogude võimalus on üksikutes kohtades. Tingimused taeva selgimiseks on soodsamad ja kui tuul nõrgeneb, siis muutub ilm krõbedamaks. Öösel on pilvisema taeva korral külma 9-14 kraad, selgineva taeva all langeb temperatuur 20 miinuskraadi ümbrusse, päeval on külma 8-13 kraadi.

Teisipäev jätkub kõrgrõhkkonna servas suurema sajuta, võrdlemisi nõrga tuule ja pakaselise ilmaga.

20 PÄEVA ENIMLOETUD