Menu

.      

Paljudel kevadel koroona läbipõdenutel on antikehad jätkuvalt olemas

  • Kirjutas BNS

Pixabay

Eelmise aasta lõpus viis Kuressaare haigla läbi koroonaviiruse antikehade uuringu, milles osales 3611 saarlast ehk enam kui kümnendik saare elanikkonnast, edastas pühapäeval ETV uudistesaade "Aktuaalne kaamera".

Antikehade olemasolu uuringus osalenutest tuvastati 17 protsendil ehk 614 saarlasel, kes kevadel koroona läbi põdesid. Sellest omakorda nähtub, et koroonaviiruse antikehad võivad osadel inimestel jääda organismi pikaks ajaks. Kuressaare haigla soovib uuringut jätkata, et saada täpsemat selgust, kui kaua antikehad haiguse läbipõdenud saarlaste organismis püsivad.

"Ma arvan, et need inimesed, kellel on antikehad, suure tõenäosusega haigeks nüüd selle laine käigus ei jää. Aga siin ei ole ka sajaprotsendilist garantiid. Ja mis puudutab ohutusmeetmeid, siis me kõik peame järgima neid edasi," ütles Kuressaare haigla ravijuht Edward Laane.

 

"Paar päeva tagasi meil oli üks töötaja, kes andis taas positiivse antikehade testi, mis tähendab seda, et tal on antikehad positiivsed olnud 11 kuud. Nii et sellega võib öelda, et osadel inimestel on see immuunsus kauakestev, aga see ei tähenda, et kõigil on kauakestev. Selle koroonaviiruse vastu tegelikult ei ole vaja väga kõrges tiitris antikehi selleks, et saada immuunsust. Peaasi, et nad olemas on," lisas Laane.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD