Menu

.      

Kuidas voodihaiget kergemini liigutada?

  • Kirjutas Võrumaa Teataja
Peamiselt voodis lamava inimese aitamiseks näiteks voodist ratastooli siirdumisel või pesemisruumi jõudmisel on oluline kasutada sobivaid tehnikaid, et nii abivajaja kui ka abistaja tervisele mitte liiga teha. Liikumatu inimese tõstmine on kohati raske ja keeruline ülesanne, kuid teatud võtteid ja abivahendeid kasutades võib sellega hakkama saada tegelikult ka ainult üks abistaja.

Küsimus voodihaige abistamise ja liigutamise kohta tekib tihti alles siis, kui ollakse olukorraga esmakordselt silmitsi, räägib Invaru abivahendikeskuse füsioterapeut Tiina Trukits. “Voodihaige puhul on vältimatuid toiminguid, mis nõuavad tema liigutamist - olgu see siis pesemine, riietamine või mähkmete vahetus. Liikuvamaid inimesi on aga vaja abistada ka istuvasse asendisse, ratastooli või pesemistooli,” toob ta näiteid. 

Igapäevane tõstmine võib olla abistaja jaoks üsna koormav ja mõneti keeruline, kuid erinevate vahendite ja abistavate võtete korral saab sellega hakkama ka kõigest üks inimene ning polegi vaja mitut abistajat. 

Libistamistehnika kinnaste ja linaga

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

20 PÄEVA ENIMLOETUD