Menu

.      

Eesti on nakatumisnäitajalt Euroopas teise kohal

  • Kirjutas BNS

Tervikuna lisandus aasta seitsmendal nädalal Eestisse 22 protsenti rohkem koroonaviirusesse nakatunuid kui nädal varem ning seetõttu on Eesti Euroopas nakatumisnäitudega juba teisel kohal, kirjutab Postimees. 

Lanno sõnul peaks terviseamet rahuldavaks nakatumisnäitu alla 500, kuid praegu on see 11 maakonnas üle 500. «Praeguse trendi jätkudes võib Eesti nakatumisnäit jõuda kahe-kolme nädalaga 2000 piirile,» lisas Lanno.

Kiireim on nakatumiste kasv praegu vanuses 10-29 ning rohkem nakatuvad poisid. Ka vanuses 30-39 on nakatumise levik kiire. Üksnes alla 10-aastaste ja üle 80-aastaste seas on koroonapositiivsete arv vähenenud. Viimases rühmas võib olla häid tulemusi näitamas koroonavaktsiin, kuna ka meedikute haigestumine on alates vaktsineerimiste algusest langenud.

Tervise- ja tööminister Tanel Kiik Keskerakonnast toonitas, et Eestis on täna seis kriitilisem kui kunagi varem. «Haiglaravi vajavate inimeste arv kasvab. Meie eesmärk on pakkuda läbi kriisi plaanilist ravi, kuid arusaadavalt on ka tervishoiusüsteemil omad piirid,» rõhutas minister.

20 PÄEVA ENIMLOETUD