Menu

.      

Kuperjanovi pataljoni lisandusid üksikud koroonajuhud

  • Kirjutas BNS

Kümmekonna päeva eest andis positiivse koroonatesti hulk Kuperjanovi jalaväepataljoni ajateenijaid ja tegevväelasi, teise laustestimisega lisandus pataljoni kaheksa positiivset tulemust, kirjutab Lõuna-Eesti Postimees.

26. märtsil võeti Kuperjanovi jalaväepataljoni 250 ajateenijalt koroonaviiruse proove, nakatunuks osutus neist 56. Positiivse testi andnud ajateenijad toimetati Võrust Paldiskisse, kuhu kaitsevägi koondab kõik nakatunud. Samuti tehti kindlaks lähikontaktis olnud inimesed.

Kuna Võrus asuvas pataljonis on ligi 750 ajateenijat, otsustati viia läbi ka teine testimine. Pataljoni ülem kolonelleitnant Indrek Sarap täpsustas, et esmaspäeval testiti õppusel Paastuäike 21 pisut üle 400 ajateenija ja tegevväelase. Nakatumine tuvastati kaheksal ajateenijal.

«Laiaulatuslikku koroona levikut Kuperjanovi jalaväepataljonis ei ole ning Taara linnakus ja väljaõppel rakendatavad meetmed on adekvaatsed ja piisavad,» kinnitas Sarap.

Ta lisas, et jaanuarist on koroona levik Taara linnakus siiski seganud mitme allüksuse tegevust. Kõige rohkem on mõjutatud olnud A-jalaväekompanii ja miinipildujapatarei.


 

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD