Menu

.      

Eestis peatati alla 60-aastaste vaktsineerimine AstraZenecaga

  • Kirjutas BNS

Mitu inimest andis kolmapäeval Postimehele teada, et sai kirja oma vaktsineerimisaja tühistamise kohta, kuna Eestis peatati alla 60-aastaste vaktsineerimine AstraZeneca (AZ) koroonavaktsiiniga - Lääne-Tallinna keskhaigla juht doktor Arkadi Popov ütles, et need inimesed, kellel on saada AZ teine doos, seda ka saavad.

«Samas need, kes on nooremad kui 60, ei pea AstraZenecat saama - need andmed minuni ka jõudsid,» lausus Popov.

Riiklik immunoprofülaktika ekspertkomisjon võttis vastu otsuse, et juba alustatud AstraZeneca (AZ) vaktsiinikuurid tuleb kokkulepitud ajal teise doosiga lõpuni teha. Kuid kuni uute andmete avaldamiseni soovitab komisjon alustada uusi AstraZenecaga vaktsineerimisi vaid üle 60-aastastel inimestel.

Komisjoni juht Maris Jesse selgitas, et kuna sel nädalal jõuab kätte veebruaris esimese AstraZeneca vaktsiinidoosi saanute teise doosi saamise aeg. Nendel alla 60-aastastel inimestel, kes on ühe AZ vaktsiinidoosiga vaktsineeritud, soovitavad eksperdid teha teise doosi kokkulepitud ajal ja sellega vaktsiinikuur lõpuni viia.

«Kui inimesel ei tekkinud tõsiseid terviseprobleeme pärast esimest vaktsiinisüsti, siis on ekspertide hinnangul väga väike võimalus, et need võiksid avalduda teise doosi järel. Kindlasti peaksid kõik vaktsineeritud oma tervist pärast vaktsineerimist tähelepanelikult jälgima ja vajadusel pöörduma nõu küsimiseks arsti poole,» lisas Jesse.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD