Menu

.      

Terviseamet piiranguid enne maikuud ei leevendaks

  • Kirjutas Võrumaa Teataja

Valitsus arutab võimalusi kehtivate koroonapiirangute leevendamiseks, edastas esmaspäeval rahvusringhäälingu uudisteportaal.

Teadusnõukoja juht Irja Lutsar ütles, et kui haigestumuse langustrend jätkub, siis võiks piiranguid hakata leevendama 26. aprillist, mil praegused piirangud peaksid niigi lõppema. Lutsar ütles pärast nõukoja koosolekut, et kui nakatumisnäitaja püsib langustrendis, võiks hakata piiranguid leevendama. Ning alustada võiks koolidest.

"See on ilmselt kõige olulisem tuleviku mõttes. Selleks, et lapsed saaksid korraliku hariduse. Aga kuidas ja kus neid leevendamisi saab teha ja kas kõik klassid või kõik koolid, see on arutelu küsimus ja seda on praegu veel liiga vara öelda, mis ja kuidas," ütles Lutsar.

Terviseameti peadirektori asetäitja Mari-Anne Härma hinnangul võiks piirangute leevendamine tulla kõne alla alates maikuust. Nakatumise arvud on küll kiirelt vähenemas ning ka haiglasse lisandub iga päevaga vähem koroonahaigeid, ent nende arv on jätkuvalt suur.

"Mitte miski siin epideemias ei lähe kiiresti. Samamoodi kriitilised numbrid, mida me jälgime, ei lange väga kiiresti," tõdes Härma.

Terviseamet kiirtestimist Lasnamäel ei toeta Härma sõnul on vaja oodata piirangute leevendamisega vähemalt aprilli lõpuni.

"Me peaksime laskma praegu vähemalt aprilli lõpuni nii palju, et me saame haiglaravi numbrid alla," põhjendas Härma. "Tõepoolest, kuigi me juba nakatumiste langust näeme, siis haiglaravi on see, mida meil on vaja saada alla, et Eestis oleks ohutu elada."


 

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD