Menu

.      

Valitsus lubab alates 3. maist kontaktõppele ka lõpuklassid

  • Kirjutas BNS

Eesti Vabariigi haridus- ja teadusminister Liina Kersna kutsub kõiki lapsi ja lapsevanemaid üles praeguses olukorras vastu pidama ja annab teada, et koolivaheaeg peaks algama 14. juunil. Foto: INTERNET

Valitsus lubab alates 3. maist kontaktõppele ka lõpuklassid, õppetööd tuleb läbi viia kõiki COVID-19 ohutusreegleid järgides.

Valitsus võttis teisipäeval vastu põhimõttelise otsuse lubada alates 3. maist kontaktõppele lisaks algklassidele ka 9. ja 12. klasside õpilased, edastas valitsuse pressiesindaja. Vastava korralduse plaanib valitsus vastu võtta neljapäeval.

Ülejäänud õpilaste kontaktõppele lubamist arutab valitsus uuesti järgmisel nädalal, kui on rohkem infot koroonaviiruse leviku trendi kohta, mida muu hulgas mõjutab ka koolivaheaeg ja selle jooksul ettevõetud välisreisimine.

Juhul, kui õpilane viibis koolivaheajal välismaal, peab ta jääma kümnepäevasesse eneseeraldusse või tegema mitte väiksema kui kuue päevase vahega kaks PCR-koroonatesti. Esimese testi võib teha välisriigis kuni 72 tundi enne Eestisse saabumist või kohe pärast riiki jõudmist. Kooli ja huviringi võivad lapsed või noored naasta alles pärast teist negatiivset testitulemust.

Eneseisolatsiooni kohustus ei laiene praegu vaid üksikutest riikidest Eestisse tulles. Eestisse saabumisel tuleb täita piiriületaja ankeet.

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD