Menu

.      

Täna õhtul avaneb broneerimine kõigile vähemalt 16-aastastele

  • Kirjutas BNS

Esmaspäeva õhtul kell 19 avaneb digiregistratuuris broneerimisvõimalus kõigile vaktsiinisüsti saada soovijatele, kel vanust vähemalt 16 eluaastat.

Eelnevalt oli laupäeval sama võimalus avanenud lõigile neile, kellel on vanust vähemalt 30 aastat. 

COVID-19 vaktsineerimise töörühma juhi Marek Seeri sõnul otsustas töörühm alustada 30-aastastele vaktsineerimisvõimaluse pakkumist varem selleks, et hajutada koormust digiregistratuurile ja sellega seotud haiglate IT-süsteemidele. 

Esmaspäeval avatakse COVID-19 vaktsineerimisvõimalus pärast tööpäeva lõppu seetõttu, et sel päeval kinnitavad tootjad vaktsiinide tarnegraafikud, mis võimaldavadki õhtul avada uued vaktsineerimisajad juunikuusse. "Soovime koormust digiregistratuurile vähendada päevasel ajal, mil seda rakendust kasutavad paljud inimesed ka muudel eesmärkidel peale vaktsineerimiseks aja broneerimise," lisas Seer.

Ta hoiatas, et siiski on ilmselt taas oodata digiregistratuuris ka järjekordi. 

Et koormust digiregistratuurile vähendada, paluvad vaktsineerimise korraldajad arvestada, et neil inimestel, kes on juba esimese doosiga vaktsineeritud, ei tule enam uut aega broneerida. Neile on teise kaitsesüsti tegemise aeg juba antud esimese doosi vaktsineerija juures. Ka neil, kes on koroonaviirust juba põdenud, pole samuti põhjust kiirustada – soovituslik on vaktsineerida ühe doosiga mitte varem kui kuus kuud pärast tervenemist.

Uued vaktsiinitarned saabuvad Eestisse iga nädal ning mai- ja juunikuu jooksul saavad kõik soovijad esimese doosi COVID-19 vaktsiini.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD