Menu

.      

Võhandu aerumaratonilt tuli üldarvestuses kõigi aegade parim tulemus

  • Kirjutas BNS

17.VM.2022 Üldvõitjad Andres Baum ja Joosep Karlson

Võhandu maratoni aerutati laupäeval juba 17. korda ja sedapuhku purustati üldarvestuses varasemad tulemused. 

Üle kahe aasta sai maraton toimuda kevadise suurveega ja esialgselt väljakuulutatud kuupäeval, teatasid korraldajad. Kokku startis maratonile 952 paatkonda, kellest lõpetas 911 ehk 95,7 protsenti kõigist startinutest – see on üks läbi aegade parimaid lõpetamisprotsente.

Üldarvestuses võitsid Andreas Baum ja Joosep Karlson klassis C2MEN ajaga 07:24:19, mis on ühtlasi ka Võhandu ajaloo parim tulemus. Esmakordselt võideti maraton kanuuklassis.

Naiste arvestuses võitsid Anette Baum ja Linda Tetsmann, klassis K2WOM, ajaga 08:09:19 ning saavutasid üldarvestuses väga kõrge viienda koha.

17.VM.2022 Anette Baum ja Linda Tetsmann.

Varasemalt Võhandu maratoni kaks korda võitnud paatkond koosseisus Andres Kaju ja Indrek Kermon otsustas trassi läbida nii vastu- kui ka allavoolu. Mehed startisid reedel Võõpsust ja läbisid Võhandu Maratoni distantsi täies pikkuses vastuvoolu, ajaga 13:42. Juba laupäeval startisid nad aga taas, ja sedapuhku juba maratoni põhidistantsil Võrust Võõpsu, kus noppisid kaheksanda koha ajaga 08:20:08. See teeb meeste koguajaks 22 tundi ja 2 minutit. Niisiis sai Võhandu maraton endale sisuliselt väikese venna – Võhandu Ultra 200.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD