Menu

.      

Aprilli seisuga on õpetajate keskmine palk 962 eurot

Võrumaa TeatajaAasta esimese nelja kuu seisuga oli omavalitsuste raamatupidamisandmetel õpetajate keskmine brutopalk täisametikoha arvestuses 962 eurot, mis on 13 protsenti enam kui mullu samal ajal.

Haridus- ja teadusministeeriumi teatel on õpetajate miinimumpalk selle aasta jaanuarist 800 eurot kuus. Õpetajate töötasu ületas 962 eurot kuus ehk riigi keskmise 54 omavalitsuses, sealhulgas Narvas, Tallinnas, Tartus ja Pärnus.

Aprilli lõpuks ületas õpetajate keskmine tuhande euro piiri 27 omavalitsuses, millest enamik olid vallad. Kõige kõrgem keskmine palk oli Koeru, Sangaste ja Sauga vallas, ulatudes 1150 eurost kuni 1350 euroni. Omavalitsustele antud õpetajate palgatoetust oli kasutatud nelja kuu arvestuses keskmiselt 99 protsendi ulatuses. Eelmisel aastal samal ajal oli näitaja 93,6 protsenti.

Omavalitsused said sellel aastal õpetajate palgatoetust keskmiselt 978 eurot iga õpetaja ametikoha kohta, millele lisandub aasta jooksul riigilt toetuslepingutega eraldatav raha, mis seni õpetaja palgastatistikas täielikult ei kajastunud.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD