Menu

.      

Omniva teeb laupäevase kande kallimaks

Ajakirjade liidu juhataja Tõnu Väädi sõnul on liit alati soovinud kojukande erinevat hinnastamist, kuid praegu ei tee Omniva sellega nõustudes hinda soodsamaks, vaid lihtsalt laupäevase kande kallimaks.

"Ajakirjade liit on juhtinud korduvalt Omniva tähelepanu laupäevase kande, varahommikuse kande ja üldse Omniva hinnastamisele, mis on aegade algusest peale kõigile kirvega ühtemoodi löödud ja ebaõiglaselt hinnastatud ajakirjade suhtes. Achilleuse kand on hinnastamise põhimõte, hinnatõusu leevendatakse, jättes arvesse võtmata laupäevase kande ja varahommikuse kande põhjustatavat hinnatõusu," ütles Väät BNS-ile.

"Vastav teenus on vaikimisi ja alati kuulnud meie teenuste kulukoosseisu, kuigi ajakirjadel ei ole vaja varahommikust ega ka laupäevast kannet, mis on päevalehtede pärusmaa. Omniva võttis lõpuks meid kuulda, kuid paradigma on hetkel see, et mitte hind ei tehtud soodsamaks, vaid laupäevane kanne kallimaks," lausus Väät. "Nii ongi ajakirjade liidule ja ajalehtede liidule (EALL) pakutud hinnatõusu 4,3 protsenti ja laupäevast planeeritakse 4,9-5 protsendi peale."

"Meie kasumid on väiksemad kui Omnival ja ega meil muud üle jää, kui hinda tõsta omakorda või vähem trükkida. Eestis on nii kanne ehk Omniva kui ka jaemüügi vahendaja Lehepunkt monopoolses seisus," kommenteeris Väät hinnatõusu mõjusid ajakirjadele.

"Meie hinnangul ei kaitse EALL neil hinnaläbirääkimistel kaugeltki mitte kõigi oma liikmeslehtede huve. Meiepoolse pakkumise kohaselt tõuseks perioodika kandehind argipäeval võrreldes praegusega 4,2 protsenti ja laupäevase kande korral lisanduks sellele 0,7 protsenti," ütles Eesti Posti postiteenuste juht Kaido Padar BNS-ile.

"Kui võrrelda seda EALL-i poolt pakutud 4,3-protsendilise hinnatõusuga, siis absoluutsummades on tegemist sisuliselt sama numbriga. Peamiseks erinevuseks on, et EALL-i pakkumise korral peaks laupäevase kande kulud kandma ka need väljaanded, mis laupäeval ei ilmu," lisas Padar.

EALL teatas kolmapäeval, et mõistab Omniva soovi tõsta postitöötajate palku ja seetõttu on EALL teinud ajalehtede kojukande hinnaläbirääkimistel mitmeid kompromisse, kusjuures viimane kompromissettepanek on 4,3 protsenti.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD