Menu

.      

Eesti Post: kandehinna tõus on vältimatu

Foto: VÕRUMAA TEATAJAEesti Post kinnitas vastuseks maakonnalehtede peatoimetajate avalikule pöördumisele, et nad ei soovi ühtki väljaannet välja suretada, kuid seoses kulude kasvuga on kandehinna tõus vältimatu.

"Loodame, et peatoimetajad mõistavad – nii nagu ajalehtedel, on ka meie kulud kasvanud. Nii nagu ajalehed on tõstnud oma tellimishindu, peame ka meie tõstma oma teenuste hindu. Perioodika kandega seotud kuludest üle 70 protsendi moodustavad personalikulud, mis järgmisel aastal tõusevad ligi 6 protsenti. Kandehinna tõus on vältimatu," ütles AS-i Eesti Post juhatuse esimees Aavo Kärmas pressiteate vahendusel.

"Palgatõus puudutab just neid kirjakandjaid ja esmatasandi postitöötajaid, tänu kellele maakonnalehed nii argipäeval kui laupäeval tellijate postkastidesse jõuavad," ütles Kärmas.

Kärmase sõnul kohustab seadus Eesti Posti olulise turujõuga ettevõttena kohtlema kõiki teenusesaajaid võrdselt, samuti ei tohi ettevõte osutada teenust alla omahinna. "Leiame, et praegu kehtivad hinnastamispõhimõtted on jäänud ajale jalgu ning ei võimalda meil kaasas käia erinevate väljaannete muutunud vajadustega," rääkis ta.

Eesti Posti kohtub Kärmase sõnul juba lähiajal ka kõigi väljaandjatega eraldi ning on veendunud, et jõuame läbirääkimiste tulemusena kandehindade osas kokkuleppele, mis sobib kõigile osapooltele.

Ettevõte soovib tõsta kandehinda 4,2 protsenti ja lisaks 0,7 protsenti laupäevase kande eest. "Keskmine hinnatõus lehtedele koos laupäevase kandega ongi meie pakkumise kohaselt Eesti Ajalehtede Liidu (EALL) soovitud 4,3 protsenti. Samas jääks 83 protsendil lehtedest hinnatõus isegi alla 4,3 protsendi," ütles Kärmas.

Maakonnalehtede peatoimetajad ütlesid oma pöördumises, et Eesti Posti 2015. aastaks pakutud perioodika kojukande hinnatõus on põhjendamata ning seda pole võimalik seletada vaid postitöötajate palgatõusu vajadusega.

Laupäevase kojukande oluline kallinemine tulevikus tabab lehtede hinnangul kõige valusamini maakonnalehti. See võib viia selleni, et tulevikus maakonnalehed laupäeval ei ilmu.

{jcomments off}


 

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD