Menu

.      

Võru ja Valga maavanema kandidaadid said omavalitsusjuhtide toetuse

Foto: ANDREI JAVNAŠAN

Võru- ja Valgamaa omavalitsusjuhid andsid teisipäeval toetuse maavanema kandidaatidele.

Riigihalduse minister Arto Aas kohtus omavalitsusjuhtidega, et tutvustada maavanema kandidaate uueks ametiajaks. Võrumaal jätkaks maavanemana pärast valitsuse heakskiitu Andres Kõiv ja Valgamaal Margus Lepik. 

„Maakonna tuleviku nimel on oluline, et jätkuks ettevõtluskeskkonna arendamine ja koostöö haldusreformi edukaks läbiviimiseks. See on ka põhjus, miks esitasin Võru ja Valga maavanema kandidaatideks inimesed, kes on kohaliku eluga kõige paremini tuttavad ja on siiani oma tööga hästi hakkama saanud,“ põhjendas Aas kandidaatide valikut.

„Tutvustasin täna kandidaate ka omavalitsusjuhtidele, et kuulata arvamusi tulevaste maavanemate kohta. Kohtumise tulemusel on mul hea meel, et olime nii linnade kui ka valdade juhtidega ühisel meelel ja saan juba kohaliku toetusega viia kandidaatide nimed valitsusse heakskiitmiseks,“ lisas riigihalduse minister.

Valga maavanema kandidaat Margus Lepik omandas kõrghariduse Tallinna Tehnikaülikoolis aparaadiehituse erialal. Ta on pikalt osalenud Valga linna juhtimises, olles linnavolikogu liige aastatel 1996-1999 ja linnapea aastatel 1999-2007. Lepik on juhtinud Eesti Linnade Liitu. Ta kuulus riigikogu XI koosseisu kuni Valga maavanemaks saamiseni 2010. aastal. 

Andres Kõiv on lõpetanud Eesti Põllumajandusülikooli piimatehnoloogia erialal ja kaitses 1998. aastal magistrikraadi ökonoomika ja ettevõtluse erialal. Enne maavanemaks saamist 2010. aastal töötas Kõiv Lõuna-Eesti Haiglas haldusdirektorina ja enne seda Võru linnavalitsuses abilinnapeana. 

Maavanema nimetab ametisse valitsus. Maavanem esindab maakonnas riigi huve, hoolitseb maakonna tervikliku ja tasakaalustatud arengu eest ning juhib maavalitsuse tööd. Maavanema ametiaeg kestab viis aastat.{fcomment}

20 PÄEVA ENIMLOETUD