Menu

.      

Käibel on palju tarkvaraveaga ID kaarte

FOTO: VTEesti ID kaartidele tarkvara tootva sertifitseerimiskeskuse arendusvea tõttu on ligi 250 000 ID-kaardile sattunud viga, mis võib tulevikus nende kasutamisel probleeme põhjustada, kirjutas Postimees.

Vigase tarkvaraga sertifikaatidega ID-kaardid anti välja aasta jooksul alates 2014. aasta septembrist ning kui viga ei suudeta järgneva kuue kuu jooksul parandada, siis ei saa inimesed end enam autentida maailma populaarsuselt teise veebilehitseja Google Chrome'i tulevikuversioonidega.

Viga läks sertifitseerimiskeskuse juhi Kalev Pihli sõnul läbi seetõttu, et ükski brauser polnud seni seda avastanud ning meie ID-kaart töötab siiani nendega suurepäraselt. Asi tuli ilmsiks siis, kui Google töötas välja peensusi kontrolliva uue arenduse.

"Selgus, et Eesti ID-kaartidel olevad teatud sertifikaadid ei vasta nõuetele," sõnas Pihl ja kinnitas, et sertifitseerimiskeskus on Googleiga kokku leppinud poole aasta pikkuse üleminekuperioodi, mille tulemusel vähemalt esimese hooga Chromei veebielhtitsejale uut tarkvara peale ei panda ja inimesed saavad end esialgu ka selle brauseri puhul probleemivabalt autentida.{fcomment}

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD