Menu

.      

Politsei on Markkuse otsimisel kontrollinud sadakond vihjet

FOTO: VT

Politsei on Võrumaal möödunud nädala lõpus kadunuks jäänud 17-aastase Markkuse otsimisel kontrollinud juba ligi sadakond vihjet, kuid paraku pole see nooruki leidmiseni viinud.

"Markkuse leidmiseks jätkub täna rutiinne politseitöö erinevate allikate, laekuvate vihjete ning versioonide kontrollimisel. Töös olevaid versioone politsei taktikalistel kaalutlustel ei avalikusta," rääkis Lõuna prefektuuri pressiesindaja Kerly Peitel BNS-ile.

"Oleme kontrollinud tänaseks sadakond vihjet, millest kahjuks ükski siiski loodetud tulemuseni ei ole viinud. Ühe vihje kontrollimine on ajamahukas tegevus, sest infos tuleb eraldada faktid arvamustest ja oletustest," lisas Peitel.

Tema sõnul on suur hulk politseile laekunud vihjetest osutunud kuulujuttudeks, mille algallika kindlaks teinuna selgub, et neil tõepõhja all ei ole. "Telefonimängust on ehk paljudele tuttav, kuidas info ühelt inimeselt teisele liikudes moonduda võib. Umbes samasuguselt on tekkinud ka paljud Markkuse kadumisega seotud ja politseile edastatud vihjed. Sinna lisaks vihjed ennustajatelt, mis niisamuti Markkuse leidmiseni viinud ei ole," rääkis Peitel.

Lisaks jätkab politsei erinevate turvakaamerate salvestuste ülevaatust. "Seegi on ajamahukas töö, kuna salvestuste maht ulatub sadadesse tundidesse ning liikumisaktiivsus kaamerasilma ees on tihe. Jätkame tööd Markkuse asukoha väljaselgitamisel. Seejuures loodame südamest, et kui Markkusel on endal täna see võimalus, siis annaks ta endast lähedastele esimesel võimalusel mistahes moel märku," lisas Peitel.

Ööl vastu laupäeva kesköö paiku oli Markkus suundumas koju, kuid pole sinna senini jõudnud. Viimane teadaolev kontakt Markkusega oli ööl vastu laupäeva pool tundi pärast südaööd, kui ta viibis Võrus Räpina maanteel Säästumarketi kaupluse juures.

Järgnevatel päevadel on noorukit otsinud sajad vabatahtlikud.

Markkus on 161 sentimeetrit pikk, pruunide lühikeste juustega ja kõhna kehaehitusega. Viimati oli tal seljas pruuni värvi O’Neill kaubamärgi jope, mustad püksid ja sinised Nike’i jalanõud.

Seotud lood


 

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD