Menu

.      

Politsei on otsinud tänavu enam kui 3300 teadmata kadunud inimest

Seni viimane teadaolev kinnitus noormehe liikumisest on samal öösel kella 1.09 ajal, kui ta jäi L. Koidula tänaval maja nr 16a (Club Tartu) juures turvakaamera vaatevälja. FOTO: POLITSEI

Tänavu on politsei tegelenud üle 3300 teadmata kadunud isiku otsimisega, neist enamik juhtumeid lahenes tundidega: inimene oli kas ise teadlikult kodust lahkunud või peitis end tüütuks muutunud omaste eest, kirjutab Postimees.

Tänavu on politsei ajanud 3300 teadmata kadunud inimese jälgi, ent pikemaks ajaks jääb neist leidmata vaid mõnikümmend. Domineerivad viis peamist mustrit: vanemad inimesed kaotavad terviserikke tagajärjel või meeltesegaduses, noored ja keskealised on sageli tahtlikud enesevarjajad, vaimsete häiretega või olnud kadudes mingi aine mõju all, kirjutab leht.

"Kui rääkida alaealistest, siis sageli on nii, et vanemad isegi ei tea, kellega nende kadunuks kuulutatud laps väljaspool kodu suhtleb," ütles Pärnu noorsoopolitseinik Keiju Püvi. Selle väljaselgitamine ongi otsimisel sageli politsei esimene ülesanne, tänu millele saavad omaksedki oma kadunud lähedaste käitumisest enam teada.

Viimastel kuudel on ainuüksi Lõuna-Eestis jäänud teadmata kadunuks kuus täies elujõus meest. Need on juhtumid, mida politsei on avalikkusega jaganud. Uudis, et üks neist ilmus pärast mitut päeva lõpuks ise koju tagasi, jäi avalikus meediaruumis tähelepanuta. Nagu seegi seik, et kahel seni kadunul oli probleeme vaimse tervisega.

Seotud lood

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD