Menu

.      

Võrumaa valmistub tervisekeskuse rajamiseks

Võru Linnavalitsus

Võrumaal on olemas koostöövalmidus tervisekeskuse arendamiseks, tõdesid maakonda esmatasandi tervisekeskuse loomise võimalusi arutanud ümarlaua osalised.

Võrumaa perearstide, omavalitsuste, haigla, patsientide, sotsiaalministeeriumi ja maavalitsuse esindajad arutlesid neljapäeval koos olnud ümarlaual Võrru esmatasandi tervisekeskuse loomise üle, teatas Võru linnavalitsuse pressiesindaja. Võru linna algatusel kokku kutsutud ümarlaua peamine eesmärk oli kaardistada erinevate osapoolte mõtted ning jõuda selgusele, kas on ühist jõudu ja potentsiaali edasi minna ning teises voorus toetuse taotlus esitada.

Sotsiaalministeeriumi esindaja Heli Paluste sõnul on Võrumaa jaoks reservis 1,33 miljonit eurot kümne perearstiga keskusele. Ent kui Võrumaal otsustatakse, et tervisekeskusesse koondub rohkem kui kümme perearsti, siis saab summa olema suurem. Paluste sõnul kuulutatakse teine taotlusvoor välja eeldatavasti käesoleva aasta sügisel.

"Kuigi esimesse taotlusvooru Võrust projekti ei esitatud, oleme praegu isegi paremas seisus kuna saame kasutada ära varem taotlenute kogemusi, et rajada kaasaegne ja terviklikult läbimõeldud keskus Võrru," sõnas linnapea Anti Allas.

Ümarlaual osalejate hinnangul on suuremad mõttekohad, kuidas tagada tulevikus teenuste kättesaadavus maapiirkondades, milline on keskuse toimimise mudel ja valdkonna perspektiivid , pere- ja eriarstiabi koostöö ning milline saab olema keskuse roll ja asukoht.

Ümarlaual osalejad avaldasid arvamust, et Võru linn võiks ka edaspidi olla protsessi eestvedajaks. Osalised loodavad jaanipäevaks kokku saada tervikliku nägemuse, mis saaks taotluse aluseks.

20 PÄEVA ENIMLOETUD