Menu

.      

Sajandi suurima ühistantsu ettetantsijate arv küündib juba üle 5000

Aigar Nagel

Aasta viimasel päeval toimub riigi 100. sünnipäeva lõppemise puhul üle-eestiline ühestantsimine, millega on liitunud juba enam kui 5000 ettetantsijat.

Lisaks 16 ühestantsimise linnale toimuvad üle Eesti veel mitmed omaalgatuslikud tantsuaktsioonid. EV100 algatuse "Eesti tantsib" projektijuhi Raido Bergsteini sõnul on juubeliaasta lõpu ühestantsimine innustanud ootamatult paljusid inimesi üle Eesti.

"Proovid on tehtud ning 31. detsembril kell 14 ootavad linnaväljakutel üle Eesti enam kui 5000 ettetantsijat, kes kõigile jõukohaseid tantsusamme õpetavad. Loomulikult võib tantsurõõmu ka oma kodus valla lasta ja ühestantsida. Omal algatusel on kaasa löömas näiteks Kihnu ja Karksi-Nuia tantsusõbrad," lisas Bergstein.

Avalik ühestantsimine toimub Tallinnas, Tartus, Pärnus, Narvas, Rakveres, Jõhvis, Jõgeval, Paides, Kuressaares, Kärdlas, Võrus, Valgas, Põlvas, Raplas, Viljandis ja Haapsalus. Kell 14 õpetatakse linnaväljakutel kõigile huvilistele tantsusamme, ühestantsimine algab tund hiljem, kell 15. 

Tantsukava on kokku pandud neljast tantsust, mille koreograafid on Teet Kask, Argo Liik, Külli Roosna ja Kenneth Flak ja Liisa Laine. 

Aasta viimasel päeval toimub kõigis 16 linnas üle Eesti ka juubeliaasta lõpupidu pealkirjaga "Sajaga edasi, Eesti!".  

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD