Menu

.      

Ivari Padar astub ministriametisse alles aprillis

Ivari Padar FOTO: VTSotsiaaldemokraatlikku Erakonda (SDE) kuuluv tulevane põllumajandusminister Ivari Padar ei anna kolmapäeval koos teiste uue valitsuse ministritega ametivannet, vaid astub ametisse alles 7. aprillil, kirjutab Postimehe võrguväljaanne.

Padari sõnul ei saa otsekohe Euroopa Parlamendist ära tulla. «Mul on mõned asjad, mille pean häda pärast seal ära lõpetama. Seda saan järgmise nädala jooksul teha,» ütles Padar väljaandele ning kinnitas, et on teavitanud sellest ka presidenti.

Padari sõnul hakkab teda Euroopa Parlamendis suure tõenäosusega asendama praegu Balti Filmi- ja Meediakooli direktorina töötav ning europarlamendi eelmisesse koosseisu kuulunud Katrin Saks.

President Toomas Hendrik Ilves nimetab Reformierakonna ja SDE valitsuse ametisse kolmapäeval.

Taavi Rõivase moodustatud Reformierakonna ja SDE ühise valitsuses jätkavad Reformierakonna ministritena rahandusminister Jürgen Ligi, kultuuriminister Urve Tiidus, välisminister Urmas Paet ja keskkonnaminister Keit Pentus-Rosimannus. Senine justiitsminister Hanno Pevkur jätkab uues valitsuses siseministrina. Tervise- ja tööministriks saab Urmas Kruuse ning väliskaubandus- ja ettevõtlusministriks Anne Sulling.

SDE ministritena asuvad ametisse Sven Mikser, kellest saab kaitseminister. Jevgeni Ossinovskist saab haridus- ja teadusminister, Urve Palost majandus- ja taristuminister, Andres Anveltist justiitsminister, Helmen Kütist sotsiaalhoolekandeminister ja Ivari Padarist põllumajandusminister.

20 PÄEVA ENIMLOETUD