Menu

.      

Pime neiu otsib Võrus korterit ja tööd

Mari-Liis oma ajutises elukohas Võrus koos massaažilauaga, mida ta on nõus vajadusel kliendi juurde tooma. Foto: Võrumaa Teataja

SAARLANE VÕRUS • Kevadel Tallinnast Võrru kolinud pime neiu Mari-Liis Täht (25) otsib sügiseks üürikorterit ja kliente, kellele pakkuda Võrus massaažiteenust.

„Olin Võrus varem käinud, aga polnud sellise pilguga vaadanud, et siin elada,” räägib Mari-Liis, kelle nägemine kadus juba väikse lapsena silma võrkkesta kärbumise tagajärjel, tõenäoliselt sünnitusel antud liigse hapniku tõttu. Mari-Liis on sündinud Saaremaal, käinud koolis Tartus Emajõe koolis ning hiljem elanud koos emaga Tallinnas. Otsus Võrru kolida sündis tal täiesti iseseisvalt ning ta peab siin endaga ise toime tulema. Mari-Liisile on Võrus toeks sõber, Lasva mees Guido Tarraste, kes on Eesti Pimedate Liidu juhatuse liige ja MTÜ Pimedate Infoühing Helikiri juhataja.

„Võrus on kergem liikuda, siin on vabadust rohkem ja jalutamisruumi,” loetleb Mari-Liis Võru eeliseid Tallinna ees, „Tallinnas linnulaulu ei kuule, siin kuuled.” Tallinnas on poed suured ja rahvast rohkem, pimeda liikumist takistab seal suur liiklusmüra. Näiteks tema praeguse elukoha, Tartu tänava tornelamu läheduses on kohe A&O kauplus ning vana Jaagumäe pood. Ainus probleem, mis teda Võrus häirib, on see, et kõnnitee servad pole tähistatud mummudega, nagu on seda tehtud Tartus ja Tallinnas.


 

20 PÄEVA ENIMLOETUD