Menu

.      

Õpetaja: Võru kiriku ajalooline uks saab ette kuu-paari pärast

Uks on restaureerimisel, uksekohta katavad puitlaastplaadid.     Foto: ANDREI JAVNAŠANKIRIKUUKS • Väga kehvas seisus olnud Võru Katariina kiriku tagumine uks, mis praegu on restaureerimisel, saab koguduse õpetaja sõnul valmis märtsis-aprillis.

Praegu on Võru kirikuhoone tagumine uks eest ära võetud ja selle kohta katavad puitlaastplaadid. „Uks on praegu restaureerimisel,” kommenteeris ukse saatust Katariina koguduse õpetaja Andres Mäevere. Tema sõnul teeb ukse korda Põlva meister Meelis Maidla ja uksega on palju tööd tehtud. Uks on pea sama vana kui Võru linn ja täpselt sama vana kui kirik ise – 222 aastat ning teadaolevalt vanim uks üldse Võru linnas.

Kurjade keelte peale, justkui oleks ukse restaureerimiseks kuluv raha muude asjade peale ära raisatud, kinnitas õpetaja Mäevere, et raha ei tulegi koguduse arvele, vaid see läheb otse tegijale.

Lisaks möödunud aastal Kultuurse Motobande toetajate abil kogutud 3360 eurole ukserahale, tegi oma panuse ka Võru linn, kui andis 660 eurot Saaremaa seppade valmistatud luku tarbeks.

20 PÄEVA ENIMLOETUD