Menu

.      

Maapoodidest saavad teenuskeskused

ASi Toomeoru juht Arvo Tamm näitab Nursi poes, kuidas toimub kaarditerminali kaudu sularaha väljavõtmine.  Foto: Võrumaa TeatajaUUENDUSED • Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus (EAS) algatas aasta algul pilootprojektina Kagu-Eestis teenuskeskuste toetusskeemi, mille abil saavad olemasolevatest maapoodidest ja tanklatest teenuskeskused.
Teenuskeskus tähendab, et pood ühendab endas lisaks kauba müümisele ka muid funktsioone nagu postkontor, pangaautomaat, apteek, juuksur, keemiline puhastus, kingsepaäri ja printimis-paljunduskeskus. Teenuskeskuse eelduseks on, et seal tegeldakse toidukaupade müügiga ja pakutakse lisaks avalikku internetiteenust.


„Me oleme juba teinudki seda,” ütles teenuskeskuste teemat kommenteerides Tsooru ja Nursi kauplusi pidava ASi Toomeoru juhataja Arvo Tamm. Enam kui 20aastase erakaubanduse kogemusega Tamm lisas, et selline toetusskeem on väga vajalik ja sellega varem alustades oleks nii mõnedki praeguseks suletud maapoed ellu jäänud. Tamm ütles, et tema juhitavad Tsooru ja Nursi poed on juba teenuskeskusena iseseisvalt alustanud, pakkudes klientidele võimalust pangakaardiga sularaha välja võtta. Selle teenuse pealt tuleb maksta 1,6 protsenti teenustasu, mille pank võtab kaarditerminali kasutamise eest. Näiteks 100 euro väljavõtmise puhul teeb see teenustasuks 1,6 eurot. Sellist teenust kasutatakse maapoodides agaralt, sest linna pangakontorisse või rahaautomaadi juurde minek oleks veel kallim.

(Loe edasi ajalehest.)

20 PÄEVA ENIMLOETUD