Menu

.      

Haanja juubelimaratoni panid kinni külalised, naistest oli parim Silja Suija

Hetk maratonirajalt 37. kilomeetrilt Trolla külas Vaskna bussipeatuse juures, kus esikolmik Algo Kärp (nr 2), Aivar Rehemaa (11) ja Siim Sellis (21) püsis veel ilusasti koos. Foto: Võrumaa Teataja

SUUSAVÕISTLUS • Tänavu 40. korda sõidetud ja ligi 900 registreerunuga klassikastiilis Haanja maratoni võitis lörtsisajuse sulailmaga 43kilomeetrisel järskude tõusudega rajal 26aastane viljandimaalane Algo Kärp ajaga 2:09.44,1, tema kannul finišeerus viis sekundit hiljem tartlane Aivar Rehemaa ning kolmandaks tuli Põlvamaa mees Siim Sellis, kaotades võitjale ühe minuti.


Naistest oli kiireim 37aastane Võru naine Silja Suija, kes finišeerus üldarvestuses 33. kohal, kaotades võitjale 21 minutit. Suijale oli see juba viies kord naiste arvestuses Haanja maratonil esimeseks tulla. Kõige paremale, Haanja maratoni üldarvestuses seitsmendale kohale tuli Suija 2007. aastal.


„Rada oli raske,” kommenteeris Suija seekordset sõitu, „kerget varianti polnud.” Tema sõnul oli suuskade määrimisel kaks võimalust: kas keeruliselt määritud suusk või lihtsalt karestatud põhjaga suusk. Suija valis viimase variandi ja see osutus sulailmas paremaks.

PILDIGALERII

(Loe edasi ajalehest.){jcomments lock}

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD