Menu

.      

FOTOD Eesti aasta suurpere: Võrumaal ei ole kellegi jaoks eksootika, et nädalalõpus köetakse suitsusaun ja kõneldakse võro kiilt

  • Kirjutas Sten Sang

FOTO: Aigar Nagel

Nädalavahetusel pealinnas kunstiakadeemias toimunud suurperepäeval nimetati Eesti aasta suurpereks Võru vallas Kärgula külas elav kuueliikmeline perekond Soon.

Eesti Lasterikaste Perede Liidult austava tiitli ja Bigbanki 7000eurose preemia pälvinud perekonna moodustavad ema Katrin, isa Mihkel ning lapsed Madli (12), Joonas (9), Jürgen (8) ja Anni (kümme kuud).

Pereema Katrin ja isa Mihkel vastasid üheskoos toimetuse kümnele küsimusele, mis selgitavad lugejale lähemalt maaelu tõelist võlu ja valu ning laste kasvamisest tulevaid rõõme ja muresid.

Konkursi võitjaperekond Soon kolis Tartust Kärgulasse 12 aastat tagasi ning praeguseks on nad perele sobivaks korrastanud vana talumaja. Bioloogihariduse omandanud pereisa Mihkel tegeleb argipäeviti oma töökojas Hiiu-Rootsi ja väikekannelde valmistamise ja hooldamisega. Pereema Katrinil on ette näidata etnomusikoloogi haridus. Praegu kümnekuuse Anniga lapsepuhkusel olles õpib ta ülikoolis eripedagoogikat.

Aasta suurpere vanemad Katrin ja Mihkel ootavad koos laste Jürgeni, Madli, Joonase ja pisikese Anniga, et kätte jõuaks iga-aastane suguvõsareis ja saaks maiustada oma aia suurte punaste maasikatega. Pildile jäi ka pere koer Barclay ehk Barka. FOTO: Aigar Nagel

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

20 PÄEVA ENIMLOETUD