Menu

.      

Ööretkelised kuulsid Võru linnas haruldasi nahkhiireliike

  • Kirjutas Heleri Lakur

Võru kesklinnas jäi üleeile öösel ultrahelidetektori kuuldeulatusse nii põhja-, kui parginahkhiir, suurvidevlane ja veelendlane. Lutsari sõnul on videvlase tiivaulatus ligi 40 cm ja teda peetakse nahkhiirte ehk käsitiivaliste seas üheks suurimaks. Videvlane on üks selliseid, keda paljud pole oma silmaga näinud. Pildil on veelendlane, kes on Eestis üks meie tavalisemaid ja arvukamaid nahkhiireliike, tema elu- ja toitumispaikadeks on peamiselt veekogude ümbrus ja pargiilmelised puistud. Foto: LENNART LENNUK

Eile ja üleeile tähistati Eestis ülemaailmset Natura loodusvõrgustiku ja bioloogilise mitmekesisuse päeva. Kaitsealuste liikide ja öise eluviisiga loomade märkamiseks ja nende elukohtade säilitamise kaitseks korraldab Eestimaa Looduse Fond 2019. aastal üle Eesti loodusretki ja talguid.

Nahkhiirehuvilised kogunesid üleeile hilisõhtul Võru linnas, et koos eksperdi ja nahkhiirte uurija Lauri Lutsariga vaadelda öise eluviisiga loomade elu tänapäevases elukeskkonnas.

Ööloomade teema-aasta retked

Eestimaa Looduse Fond on pühendanud käesoleva aasta ööloomade teema-aastaks. Esiteks on kavas mitme öise eluviisiga loomaliigi elutingimuste parandamiseks viia vabatahtlike abiga läbi talguid, kus huviorbiidis on nii nahkhiired kui ka lendoravad. Teiseks saavad huvilised aasta jooksul osa võtta ööloomade teema-aasta retkedest, et saada juurde teadmisi ja avardada silmaringi. Teisipäeva hilisõhtul toimunud nahkhiireretkel õnnestus huvilistel eksperdi toel ja praktilise vaatluse käigus tuvastada Võru linnas vähemalt kolme liiki nahkhiiri.

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD