Menu

.      

FOTOD Maie Kurvitsa lillelises sanatooriumis kasvab ligi 200 taime

  • Kirjutas Heleri Lakur

Maie Kurvitsale on tema aed kogu tema elu. Peale värvilise lilleaia kaunistavad tagaaeda looduslik oja ja oma väike saareke. FOTOD: Aigar Nagel

Lilled, kaunis aed ja 35 aastat on ühe perenaise jaoks suur asi. Ligemale 35 aastat saab tänavu hetkest, kui Maie Kurvits (75) kahe järve – Rõuge Suurjärve ja Kaussjärve – vahel oma ema pärandatud lilleaeda laiendama hakkas ja selle niisama värviliseks kujundas nagu Muhu põlle.

Ligi 200 taime

Tänavu mais 75. sünnipäeva pidanud naine ütleb, et tervis on kehv ning talle teeb juba muret, mis peenardest tulevikus saab, sest noortel on oma tegemised. Aias kummardada ta veel jaksab, kuid taimelava laiendama enam nii naljalt ei kipu. Maie Kurvitsa armastus lillede vastu sai alguse juba 12aastaselt, kui vanemad alustasid praeguse maja ehitusega. Nagu algavad laulusõnad  „…Suur lilleaed ümber väikse maja,” nii võib kirjeldada Maie eluaegset tööd oma majakese ümber, mille ta aastate jooksul sinna rajanud on.„Mul oli kooli ajal väga tore loodusõpetaja Maie Rootsmann, tänu kellele mul tekkis kirg aianduse vastu. Ja tänu emale ka,” räägib naine aianduspisikust.

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.


 

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD