Menu

.      

Talunik Mart Timmi: kõik Võrumaalt teenitu tuleb Võrumaale tagasi anda

  • Kirjutas Sten Sang

Tauno Kangro kätetööna valminud humoorikas põrsapere meelitab ohtralt huvilisi koos notsudega fotole poseerima ja neile pai tegema. Fotod: AIGAR NAGEL

Esiotsa oma perele töökohtade loomiseks püsti pandud põllumajanduslikus ettevõttes teenib nüüd leiba üle paarisaja tubli inimese.

Tundub, et Mart Timmi käes peitub sügav loomise energia ning tema silm läheb eriliselt särama, rääkides kesklinna toidukeskuse põrsaperest ning Nöörimaa vallatust kaelkirjakuhärrast. Võru linn on sel aastal märkinud lugupeetud taluniku oma teenetemärgi nominentide sekka.

Väikelinna rahulik olemine

Kohtume elupõlise põllumehe Mart Timmiga Võrumaa Toidukeskuse lähedal ning oodates teda Katariina allee pargipingil aiman härra olekust juba eemalt, et tegu on kohaga lähedalt seotud inimesega. Mõõdukal sammul väljub ta oma maitsekalt renoveeritud Katariina tänava kodust ning asub põhjalikult uurima teele jäävaid lillepotte. Kas jagub haprale õiele-lehele piisavalt niiskust ja kuidas näib taime tänane enesetunne? Jõudes toidukeskuse hoovi, jätkub armastava pilgu saatel ilutaimede ülevaatus ning sõrmedega läbi taimelehtede sasimine.

Katariina 1 maja oli enne renoveerimist väga nukras seisus ning ranged muinsuskaitsenõuded kergitasid tööde hinda märkimisväärselt. Odavam oleks olnud leida elupind mujalt, aga valik oli teine – linnasüdame hea väljanägemise nimel. FOTOD: Aigar Nagel

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

20 PÄEVA ENIMLOETUD