Menu

.      

Linnapäevade raames toimuvad uuel Võru keskväljakul perepäevad

  • Kirjutas Võrumaa Teataja

Vilgas meisterdamine ühes mulluste perepäevade töötoas. Foto: Marianne Mett

Linnapäevade raames, 16. ja 17. augustil toimuvad uuel Võru keskväljakul perepäevad „Koton om hää“, mis  tõotavad tulla varasemast veelgi uhkemad ja elamusterohkemad, pakkudes traditsiooniliselt jõukohast ja huvitavat tegevust igaühele ning koostegemise mõnu peredele.

Uuenenud Võru keskväljakul tähistatakse linna ümmargust sünnipäeva kingituste meisterdamisega, laulu ja tantsuga, lõbusate spordivõistluste ja tordisöömisega, pakutakse ideid kunsti ja käsitöö vallas, infot huviharidusringi valimiseks ning isadele-emadele häid nõuandeid elus vajalike valikute tegemiseks.

Reedel, 16.augustil :

Kell 15.30 rahvuslik-romantiline muusika – Anu Koop ja Ele Pedassaar.

Ele Pedassaar on sünoptik, kes mängib viiulit. On ilmatüdrukud ja-poisid, kes vahendavad sünoptikutelt saadud infot, joonistavad käega hoogsaid poognaid kaardi ees ning näevad muidu toredad välja, ja on sünoptikud − professionaalsed ilmaennustajad –, kes teavad, mida räägivad. Ele Pedassaar kuulub viimaste hulka. Aga tegelikult ei tule võrukas koju üldsegi mitte ilmast rääkima, vaid – üllatus! – muusikat tegema. Perepäeval musitseerib Ele koos Anu Koobiga, kes on Võru Kesklinna Kooli õpilaste armastatud huvijuht. Anu võtab kaasa ukulele, nii saab kontserdi kava veelgi mitmekesisem. Lauldakse kõigest heast ja ilusast, mis teeb südamele rõõmu ja hingele pai.

Kell 16.10 saabub keskväljakule rongkäik, järgnevad tervituskõned, ühislaulmine-tantsimine Võru lasteaedade lastega. Kell 16.50 pakutakse sünnipäevatorti, musitseerib  Võru puhkpilliorkester.

Kell 17.30 esitleb Võru pärimustantsu festival lõõtsamuusikat ja päeva lõpetab kell 20 algav „Rahvapidu tantsuga“. Muusikat teevad ansamblid Goldies Oldies (Võru sõpruslinnast Suwalkist), Gelm ja Hea Story.

Laupäeval, 17. augustil:

Kell 10 väike virgutusvõimlemine peredele, esineb Võru Tantsukooli tantsutrupp Variatsioonid.

Kell 10.30-11.30 Hommikukohv linnajuhtidega, Võrule teeb sünnipäevakingituse selleks puhuks kokku tulnud vokaalansambel Prospekt, koosseisus Mart Parind, Aap Erik, Margust Musto, Jürgen Rõnk, Rasmus Kolling, Kevin Tomson ja juhendaja Erja Arop. Ikka kohvi ja kooki ka!

Kell 11.30 esinevad Võru Tantsukeskuse ja Vabatantsuklubi tantsijad; kell 12 vokaalansamblid Reha ja Luud; kell 12.30 Võru Kunstikooli tantsurühm Katariina; kell 13 1784 m linnajooksu soojendustants JJ Street Tantsukoolilt.

Kõige pisematele linnakodanikele on mõeldud Võru Loovuskooli mänguala, külas on Leiutajate Külakooli tsirkusepunt ja pood, isadele-emadele on avatud Eesti Töötukassa Võrumaa osakonna nõustamistelk, täiskasvanute õppimisvõimalusi tutvustab Võrumaa Kutsehariduskeskus, tasuta õigusalast abi annavad HUGO.legal'i juristid.

Kell 12-13 toimub Katariina alleel võistlus lastele „Võru linna vägilane“. Eelregistreerimine kell 11.30-12. Vanusegrupid: kuni 6 a, 6-8 a, 8-10 a  ja 10-12 a. Ürituse patroon ja pealik on Tarmo Mitt.

Perepäevade töötoad reedel, 16. augustil kell 15-18 ja laupäeval, 17. augustil kell 10-14:

Timo Keraamika kujude värvimine (0.50-2 eurot), Aila Näpustuudio pehmed naerunäod, Vastseliina Klaasikoja telefonialused, VKHK puutöö, Palvemaja talu küülikupildid (3 eurot) , Kino Kannel telk, Võru Kunstikooli töötoad, tasuta näomaalingud. Laupäeval on lisaks Võru pärimustantsu festivali töötoad, kus saab õppida kangastelgedel kudumist ja mängida rahvalikke mänge. Leiutajate Külakooli tsirkusepunt ja pood tutvustavad erinevaid trikitamisvahendeid ja oskusmänguasju. Õpitubades saab õppida žongleerimist ja diabolo, poide, kendama, lillepulkade, hõljukpulga kasutamist. Igas eas inimesi oodatakse osalema joonistusvõistlusel „Minu tuleviku kodulinn“. Igale joonistajale jagub meelehead.

Vabatantsuklubi, mille leivanumbriteks on breiktantsul põhinevad etteasted, on esindatud oma tegevustelgiga Võru Gümnaasiumi alal. Tulge tutvuma! 

20 PÄEVA ENIMLOETUD