Menu

.      

Krabi kool valmistub hoogsalt uueks õppeaastaks

  • Kirjutas Sten Sang

Krabi kool kosub jõudsalt ning juba praegu on kooli nimekirjas 32 õpilast. FOTO: Aigar Nagel

Haridus- ja Teadusministeeriumi kommunikatsiooniosakonna nõunik Liisa Tagel kinnitas, et Krabi koolil on kehtiv koolitusluba olemas. „Krabi kool otsustas ise 2017/2018. õppeaastaks oma tegevuse peatada ja mitte õpilasi vastu võtta. Kuna tegemist on erakooliga, on selline otsus täiesti seaduslik,” kinnitas ta.

Protseduurireeglitest kinnipidamine

Ministeeriumi andmetel on praegu Krabi kooli direktor Merike Mägise, kooli eelmine juht Ale Sprenk kuulub koolipidaja MTÜ Ostium juhatusse.

Krabi endise koolijuhi kohtuasja kommentaariks sõnas nõunik, et ministeeriumil on kohustus vajadusel teostada riiklikku järelevalvet ja reageerida kaebustele. Lisaks annab amet koolipidajale üldhariduskoolidele mõeldud toetust seaduses ette nähtud korras. „Koolitöötajate käitumises tuvastatud süüteokahtlustuste ilmnemisel avaldas ministeerium olukorra kohta oma arvamuse. Tookord võeti seisukoht, et tegemist on tõsiste süüdistustega ning kõigi huvides on neis küsimustes võimalikult kiire selguse saamine,” möönis Tagel.

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

20 PÄEVA ENIMLOETUD