Menu

.      

Mõnus suusapidu ja kesised tulemused

Poolfinaal, kus kõik on veel lootustandev … Parima eestlasena sai Peeter Kümmel lõpuks 13. koha. Foto: PILLE IVASKOTEPÄÄ MK • Enne kui Pariisi lähed, käi ära Nuustakul. Seda tuntud ütlust parafraseerides võib öelda, et enne kui suusasõbraks hakkad, käi ära Otepää maailmakarikaetapil. Aastaid Eesti suurima suusapeo tiitlit kandnud legendaarne üritus paneb nüüd vähemalt aastaks pillid kotti. Järgmisel aastal Nuustakule maailmakarikaetapile omadele enam kaasa elama minna ei saa.


Möödunud nädalavahetusel toimunud Otepää maailmakarikaetapil oli võistlustules kogu suusaeliit, kui välja arvata Norra kuulsus Petter Northug. Kaasa elama oli tulnud nii suusasõpru, kes olid riietatud sinimustvalgesse, kui neid, kes ootasid suusapeost lihtsalt mõnusat äraolemist. „Tahavad lihtsalt  Võrumaalastest fännid ei pidanud sugugi paljuks tulla Otepääle oma lemmikutele kaasa elama. Neiud lehvitasid raja ääres nii Eesti trikoloori kui teistegi lippudega – tõeliste suusasõpradena on neil lemmikuid igast riigist. Foto: PILLE IVASKtšillida.”, kui tsiteerida endist tippsuusatajat Silja Suijat.


Laupäevasel sprindietapil paistis olevat üsna palju rahvast. Tõsi on, et silma järgi tundus laupäeval publikut rohkem olevat kui pühapäeval – eks rahvas veel salamisi lootis, et vähemalt sprindipoistelt tuleb see kurikuulus „purakas” lõpuks ära. Nii elasidki sprindivõistluse kvalifikatsioonis eestlased omadele maruliselt kaasa, lehvitades lipukestega ja karjudes oma lemmikute nimesid.

(Loe edasi ajalehest.)  PILDIGALERII

20 PÄEVA ENIMLOETUD