Menu

.      

Mitu küla küüditasid sina?

Eeldatavasti läksid kõik Karotammed, Lauristinid, Vares-Barbarused ja muud kremlimeelsed otseteed Põrgusse. Põrgu olemasolu on aga suure tõenäolisusega tõestatud Taeva olemasoluga, mida meie austatud peaminister vahel opositsiooni vastu appi kutsub. Tema ju tühja juttu ei aja ja tema öeldud numbreid tuleb uskuda une pealt.


Kui vaadata praeguseid hääbuvaid Eesti külasid, kust nälja sunnil lahkunud kõik vähegi töövõimelised inimesed, tuleb arvata, et vähemalt taasiseseisvunud Eesti Vabariigi regionaalministrid (aga võib juhtuda, et ka võimukam osa 101 äravalitust) saavad tuusikud omaaegsete küüditajate naaberkatlasse. Ja ei maksa jutustada, et maal olid ennevanasti ainult kolhoosid. Oli ka üksjagu tööstust ning eraaiandust ja eraloomapidamist isegi tol paljukirutud vene ajal. Sissekukkuvate katustega ja müügis olevad tared maal lubavad seda üsna kindlalt oletada.


Jutud linnastumisest ja globaliseerumisest ei kehti miskipärast Soome, Rootsi ja Norra kohta, kuhu meie näljutatud maaeestlane sageli mõistliku palgaga talusulase koha saab. Meil aga jätkub taristu kokkutõmbamine ja maale jäävad peagi vaid väetid pensionärid. Ainukesed, kes maalt ei tagane, on kirik ja hooldekodud. Kalmistuga on pisut teised lood, sest riigikogulased on omale juba Tallinna Metsakalmistul kollektiivse platsi kinni pannud.


Kui algul tundus, et Euroopale on Eestit vaja kui turgu oma kaubale, siis nüüd näib see odava mustatööliste kasvandusena. Muide, Saksamaa töötus on aegade madalaim, kuigi jutud käivad, et euroliit on lausa hinge heitmas – kõik olla teljeriikidele võlgu. Meilt saab samuti ühte-teist – paarikümneeurose lastetoetusega kasvatatud, maksumaksja kulul ameti- ja soldatikoolituse saanud odavama otsa ehitajaid, sõdureid, aga juba ka tohtreid.


Üks vanahärra rääkis, et olla unes näinud viimsepäevakohtu nimekirju. Sääl olla Põrgu pingeridades suur segadus, sest maarjamaisetest kommunistidest olla hirmsasti möödatrügijaid. Ja kõik suisa kohalikud – mitte Venemaa-eestlased. Peetruse küsimustikus olla esimesel kohal olnud küsimus „Mitu küla küüditasid sina?”.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD