Menu

.      

See ei ole aprillinali, Tallinna maantee on remondi tõttu suletud. Päriselt!

  • Kirjutas Kadi Annom

Reede õhtul jäi liivasesse pinnasesse kinni hõbedane Škoda. Paar tundi pärast vahejuhtumit oli sõiduk välja tõmmatud ja tee vaba uutele katsetajatele.

Head liiklejad! 5. märtsil alustati Tallinna maanteel rekonstrueerimistöödega ning alates 15. märtsist on lõik Vanajõe sillast kuni Roosi tänavani liikluseks suletud. Liikluse ümbersuunamine toimub Ringtee ja Tartu tänava kaudu.

Paar nädalat tagasi avaldasid sõidukijuhid pahameelt, et Tallinna maantee teelõiku õigel ajal ei suletud ning et teele kogunes sademetest ja lume sulamisest hulgaliselt vett, mis moodustas basseini. Targemad kasutasid juba teeolusid ise hinnates ümbersõiduvõimalusi, kuid agaramad kirusid ja suplesid.

Esmaspäeva õhtul katsetas pooleliolevat Tallinna maanteed hõbedane Volkswagen, kes jõudis paarkümmend meetrit kaugemale kui Škoda reedel. Siiski sai tee otsa ning omal jõul sõidukil enam välja saada ei õnnestunud. Fotod: VÕRUMAA TEATAJA

Praeguse seisuga on kõnealune teelõik olnud juba mitu nädalat sõidukitele suletud, kuid viimaste päevade sündmusi vaadates tundub, justkui autojuhid ei ole veel siiani rekonstrueerimistöödega päriselt harjunud ning arvavad, et teelõigu sulgemine on aprillinali.

Toimetusele teadaolevalt on viimastel päevadel ehitusjärgus teelõigu läbitavust käinud katsetamas mitu sõiduautot. Möödunud reede õhtul kella 19 ja 20 vahel katsetas teelõiku hall Škoda, kuid tulutult. Esmaspäeva õhtul umbes samal ajal jõudis hõbedane Volkswagen küll veidi kaugemale kui reedene katsetaja, kuid sellegipoolest lõppes teekond tee otsasaamisega ja esirataste liivavajumisega. Kohalike elanike sõnul, kellele on kinnistute juurde ligipääs tagatud kõnnitee kaudu, on sel teelõigul kinnijäänuna nähtud ka ühte punast sõidukit.

Mõlemalt poolt on Tallinna maantee rekonstrueeritav teelõik märgistatud olukorda selgitavate liiklusmärkidega. Jonnakas eestlane on aga ikka seda meelt, et kui kuidagi ei saa, siis kuidagi ikka saab. Tundub, et alati siiski mitte. Paariminutiline ajakokkuhoid, mida proovitakse ümbersõitu vältides saavutada, saab paaritunniseks ajakaotuseks, mis kulutatakse kinnijäänud sõiduki väljatõmbamisele.


 

20 PÄEVA ENIMLOETUD