Menu

.      

Erakorraline volikogu koosolek tõi Nursi koolimaja rahvast täis

Väljavõte augustikuise näidislaskmise tagajärgedest, kus punasega on märgitud häiriva ja väga häiriva müra ulatus. Fotod: Võrumaa TeatajaNURSIPALU PLANEERING • Neljapäeva õhtuks planeeritud Rõuge vallavolikogu Nursipalu harjutusvälja saatust puudutav erakorraline koosolek tõi koolimaja saali paksult rahvast täis.


Nii suurt rahvahulka pole Nursipalu-teemalistel koosolekutel veel olnud. Kohal oli sadakond inimest, tulijaid oli nii Nursi kandist kui ka kaugemalt, Rõugest, Sõmerpalust ja isegi Võrust. Kohal olid lisaks Rõuge vallavolikogu ja vallavalitsuse liikmetele ka Võru maavanem Andres Kõiv ja linnapea Jüri Kaver. Riigikogu liige Kalvi Kõva võtab sõna Nursi rahva kaitseks.Kaitseministeeriumist oli kohal vana tuttav kaardivägi: ministri nõunik Rauno Veri, infrastruktuuri osakonna juhataja asetäitja Kaupo Kaasik ja sama osakonna nõunik Andres Ideon.


Koosoleku kokkukutsumine oli tingitud enne jõule, 20. detsembril toimunud Rõuge vallavolikogu koosolekust, kus volikogu esimees Jaak Pächter oli küsinud iga volikogu liikme arvamust, kuidas valla üldplaneeringuga edasi minna: kas arvestada kaitseministeeriumi ettepanekuga ja kajastada Nursipalu välja valla üldplaneeringus või algatada eraldi Nursipalu üldplaneering? Siis ütles üheksa volikogu liiget 15 seast, et on kaitseministeeriumi vastuväitega arvestamise poolt.Hetk neljapäevaselt Rõuge volikogu koosolekult Nursi koolimaja saalis. Volikogu esimees Jaak Pächter (paremal) tutvustab koosoleku kodukorda. Foto. Võrumaa Teataja Selline otsus võimaldas Võru maavanemal Andres Kõivul avaldada aasta algul Võrumaa Teatajas arvamust, et „kaitseministeerium ja Rõuge vald liiguvad selgelt ühtse nägemuse suunas”.

(Loe edasi ajalehest.)

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD