Menu

.      

Riigi plaan maakonnaliinide mahtu vähendada lööb valusalt vallarahva pihta

  • Kirjutas Sten Sang

Võrus ei saa maakonnaliinide reisijate vähesuse üle kurta. Foto: AIGAR NAGEL

Transpordiamet saatis äsja laiali kärpeplaani, mille kohaselt tuleb järgmisel aastal kõikides maakondades vähendada bussiliinide kilomeetrimahtu kahe protsendi võrra. Vallajuhid ning ühistranspordikorraldajad on otsusest nördinud ega mõista riigi muutunud seisukohta. Oli ju alles väga soositud ühistranspordi edendamine ning keskkonda hoidvate otsuste esikohale seadmine.

Üle saja tuhande kärpekilomeetri

Võru- ja Põlvamaal toimetava MTÜ Kagu Ühistranspordikeskus (edaspidi Kagu ÜTK – toim.) juhataja ja logistikajuht Sander Saar annab teada, et kehtivate sõiduplaanide alusel on tuleva aasta veomahuks 4 627 430 kilomeetrit. Ta lisab, et transpordiameti korralduse kohaselt peaks ÜTK kärpima liine 122 993 kilomeetri võrra. „Et see oleks hoomatav, siis toon näite: Põlva-Tartu vahemaa on umbes 50 kilomeetrit. Kärpe eesmärgi täitmiseks peaksime sulgema umbes seitse eelnimetatud näidismarsruudil iga päev sõitvat liini. Teise võimalusena peataksime detsembri keskpaigast kogu kahe maakonna liinivõrgu täielikult,” kirjeldab Saar näitlikult kärpemahu suurust.

Toimetus uurib, milliseid alakasutatud liine Saar praegu toimimas näeb. „Madala kasutusega on peamiselt liinid, mis on käigus üksikud korrad nädalas. Need teenindavad peamiselt hajaasustuspiirkondi.”

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

20 PÄEVA ENIMLOETUD