Menu

.      

Võrumaa Toidukeskus kerkib jõudsalt

Ehitustööd Jaagumäe uue kaubakeskuse juures.	 Foto: AIGAR NAGELOSTUKESKUS • Vaatamata talveilmale on Jaagumäe uus kaubakeskus Võrus Katariina alleel kerkinud jõudsalt ja peaks uksed avama septembri algul.

„Ehitustööd kulgevad plaanipäraselt,” ütles kaubakeskuse rajaja, Jaagumäe talu peremees Mart Timmi.

Keskuse ehitustööd algasid läinud aasta sügisel ning sügise ja talve jooksul on valminud vundament, keldrikorrus ja osa hoone esimesest korrusest.

Uus keskus kannab nime Võrumaa Toidukeskus, see tuleb maa peal kahekorruseline, esimesele korrusele tuleb toidukauplus, teisele köök, toidusaal, eraldi saal pidude ja konverentside korraldamiseks ning välikohvik koos klaaskatuse ja avanevate seintega. Keskuse juurde tuleb 23kohaline parkimisplats, lisaks saab parkida nii Katariina kui ka Koidula tänavate ääres.

Hoone arhitekt on Karmo Tõra arhitektuuribüroost OÜ ROK-Projekt ja ehitaja OÜ Selista Ehitus. Kinnitamata andmetel küünib ehituse hind kahe miljoni euroni.

Mart Timmi Jaagumäe talu on Eesti üks suuremaid köögiviljade tootjaid. Aastas toodab talu ligi 3000 tonni kartulit, 2500 tonni kapsast, 2000 tonni teravilja, 500 tonni rapsi, 300 tonni peeti ja 300 tonni kaalikaid. Lisaks muid köögivilju nagu seller, porru, mustrõigas ja kurk. Lisaks põlluviljadele toodab Jaagumäe talu ligi 210 tonni sealiha aastas.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD