Menu

.      

Peeter Waaks eile Võmmorski tulistamise kohta: relvakapi võis lahti teha Gert Kauss

Hetk eile Tartu kohtumajas toimunud maakohtu istungist, kus kohal olid (esiplaanil) prokurör Laura Vaik, kaitsjad (tagumise laua taga) Sirje Must ja Tõnu Meidra. Süüalune Peeter Waaks on taga keskel parasjagu kohtusaali sisenemas.   Foto: Võrumaa TeatajaKOHUS •Eile jätkus aastataguse Võmmorski tulistamisega seotud kohtuasja arutamine Tartu maakohtus, kus kohtu all oli tulistamises osalenud Ago Ursel Waaksi poeg Peeter Waaks, keda süüdistatakse relva lohakas hoidmises, mistõttu hukkus kaks inimest.


Peeter Waaks tunnistas end oma kohtusaalis välja öeldud lõppsõnas eile süüdi paari jahirelva ja summutite omamises, milles teda samuti süüdistati, ent ei tunnistanud end süüdi relva lohakas hoidmises.


Waaks rääkis kohtusaalis püsti seistes, et möödunud aasta 4. mai hommikul, kui ta kodutalust Võmmorskis lahkus, oli kahe lukuga lukustatud rauast relvakapp lukus. Kui ta kella 14 paiku, pärast enda politseile üleandmist oma isa vere sees majas ringi käis, nägi ta, et relvakapp oli lahti ja mõned asjad seal ka ümber paigutatud.


„Mulle tehti kohe alguses selgeks, et isa hakkas kaitsepolitseinikke tulistama ja siis lasi end ise maha,” ütles Waaks, „ja seda öeldi mulle vähemalt 15 korda.” Waaks rääkis, et sel ajal, kui ta pimendatud klaasidega Volkswageni politseibussis istus, kuulis ta, kuidas koer ära uinutati. Ööl vastu
5. maid küsitleti teda Piusa piirivalvekordonis ja ka seal kinnitati talle, et tema isa tulistas „kapokaid” ja pärast lasi end ise maha.

(Loe edasi ajalehest või telli PDF.)

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD